Hagyományos raklapos állvány

hagyományos raklapos állvány

A hagyományos raklapos állvány a legáltalánosabb polcrendszer, amely az egyes rakatokhoz történő közvetlen hozzáférést biztosítja.

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állvány magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától, azok emelőszerkezeti jellemzőitől, továbbá a raklap mérettől, súlyától, és magának a raktárépületnek a magasságától.

A hagyományos raklapos állványrendszer előnyei:

  • Ez a típusú raktár berendezés esetében az egyik legjobb a raktárállomány feletti teljes kontroll: az egyes raktér egységek mindegyikét egy-egy raklap foglalja el.
  • Maximális alkalmazhatóság bármilyen teherféleséghez mind a tömeg, mind pedig a térfogat tekintetében.
  • A hagyományos raklapos állványrendszer egy olyan fém polcrendszer, amely jól kombinálható polcos felületekkel az áruk kézi kigyűjtésére.

Egy raktár kialakításánál számtalan dolgot kell figyelembe venni. Ilyen például a tervezett terület mérete és belmagassága, a rakatok súlya, vagy épp a villás targoncák típusa. A raktár megtervezésénél fontos szempont lehet a jövőbeni raklapok súlyával is számolni, hiszen a raktár mindenekelőtt a kényelmet, a könnyebb logisztikát szolgálja.

A hagyományos raklapos állvány a legáltalánosabb polcrendszer, melynek kialakításakor minden esetben a fentebb említett tényezőket figyelembe kell vennünk, hiszen az állványrendszer kialakításának egyik kulcsa a munkafolyosó átjárhatósága. Fontos, hogy semmiképp ne legyen zsúfolt az állványrendszer, hiszen egyrészt balesetveszélyes, másrészt a targoncával kezelhetetlenné válhat. Így ennek megtervezése egyszeri feladat, de utána hosszú évekre, évtizedekre kiszolgálja a raktárat.

A hagyományos raklapos állvány egyik nagy előnye, hogy polcrendszere szabadon állítható, így maximálisan alkalmazkodik a dobozok, a rakatok méretéhez, akkor is, ha ez később változik. Így nem kell cserélni, újat terveztetni, elegendő csak átszereltetni a polcokat a megfelelő méretre, és folytatódhat a raktározás tovább. Ezzel nem csak időt, de pénzt is megtakarítunk, mely a mai tempós, üzleti világban elengedhetetlen. Mindemellett meg kell említenünk, hogy a polcok segítségével az áruk kézi kigyűjtése is egyszerre lehetéségessé válik, így egyszerűbbé téve ezt a munkafolyamatot.

A hagyományos raklapos állvány másik hatalmas előnye, hogy polcrendszere mind a két irányban szabad, ezáltal lehetőség van a teljes kihasználásra, hiszen a polc mind a két oldalára helyezhetünk árut, könnyebben átlátjuk azt, és a logisztikai feladatok ezáltal sokkal gördülékenyebben, hatékonyabban működhetnek.

A hagyományos raklapos állvány egy olyan fémrendszer, mely alkalmazható minden teherféleséghez, mind tömeg, mind térfogat tekintetében. Anyaga korrózióálló, így nem kell félnünk a rozsdásodástól, és az egyéb meghibásodástól.

hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány, állványrendszer
hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány
hagyományos raklapos állvány