Automatizált anyagmozgatás és szortírozás a Láng Kft-nél

Mi kell ahhoz, hogy a mai kiélezett piaci versenyben valaki ne csak az élvonalban, de folyamatos úttörőként is helyt álljon az autóalkatrész disztribúciós piacán? A kiélezett versenyhelyzetben ugyanis a Láng Kft. nem csak, hogy megtartja a jelenlegi magas színvonalat, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően követendő példa is.

 

Az LKQ csoport tagjaként nem csak a tempót diktálja, de folyamatosan bővülő termékpalettával, állandó kihívásokkal és folyamatos inspirációkkal tartja meg a versenyelőnyét.

 

Épp ezért volt különösen nagy öröm számunkra, hogy bennünket választottak annak érdekében, hogy teljes automata-rendszert tervezzünk és építsünk, mely automatizálja a galéria minden szintje és a csomagolópont közötti anyagmozgatást. Természetesen ügyelnünk kellett arra, hogy az általunk tervezett automata rendszer összeköttetésben álljon a Láng Kft. jelenlegi raktárkezelési-rendszerével, így ezek összhangjaként minden kikomissiózott termék a megfelelő csomagponthoz kerül.

 

A pontos és precíz logisztikai folyamatok itt is kifejezetten fontosak voltak

 

A Láng Kft. szinte minden elvárásra azonnal reagál. Így lehetséges, hogy Budapesten óránkénti kiszállítást vállalnak, de minden megrendelt termék a rendelés időpontjától és a szállítási címtől függően már aznap vagy másnap reggel kiszállításra kerül.

 

Partnerei kiszolgálását három fő alappillér szerint végzi:

  • kiváló minőség
  • kedvező ár
  • magas színvonalú kiszolgálás

 

A folyamatosan bővülő igényeknek megfelelni a logisztikai folyamatok optimalizálásával lehet. A pontos és precíz kiszolgálás érdekében a logisztikai, raktározási folyamatok automatizálása mellett döntöttek, mely a Láng Kft. esetében mindennapi jelenleg is minden órás kihívást jelent.

 

A csepeli telephely központi raktárában több, mint százezer különböző cikkszámból végzik a komissiózást, egy hatalmas négyszintes galériáról, így valóban olyan automata-rendszerre volt szükség, ahol a pontosság mellett a folyamatok sebességét is növelni lehet. Figyelembe véve, hogy a különböző szinteken a kikomissiózott terméket a talajszinten csomagolják, különösen nagy figyelmet kellett szentelni az optimális és hatékony logisztikának is a folyamat megtervezésekor. A rendszer segítségével nemcsak az anyagmozgatás lett automatizálva, hanem a csomagolás előkészítéséhez a szortírozás is.

 

anyagmozgatás