Biztonsági kerítés a teljes biztonságért

A biztonsági kerítés lehetővé teszi, hogy a gépeket, a gépekkel dolgozó munkatársakat teljes biztonságban, mindentől elzárt területen védhessük. A moduláris biztonsági zóna mind a raktározás, mint a műhelyek számára kifejezetten fontos. Védi a gépeket, a gépekkel dolgozó munkatársakat, így általa a munkahelyek biztonsági zónái valóban balesetmentessé tehetők.

Mind a logisztikai, gyártó, termelői, raktározó vagy szolgáltatást nyújtó vállalkozások gyakorta alkalmaznak biztonsági kerítéseket a tárolási vagy gyártási technológiájuk részeként. A biztonsági kerítés elsődleges célja, hogy a raktározandó árut biztonságosan tárolhassuk, akár a raktárban dolgozókkal szemben is. A biztonsági kerítés használata minden esetben növeli a biztonságot és csökkenti a balesetveszélyt.

biztonsági kerítés

A biztonsági kerítéssel minden oldalról elzárt biztonsági területet hozhatunk létre, ezáltal eleget téve a határelválasztó védelmi zónáira vonatkozó biztonsági előírásoknak.

A kerítés elemei rácsos és telilemezes kerítés elemekből is összerakhatók, a rács részei közötti áthullás vagy egyéb szennyeződés lehullásának megakadályozása megoldható, ha az telilemezes elemeket választod. Így a kerítéssel határolt rész biztosan tiszta marad.

A biztonsági kerítés elemeiből számtalan kombináció megtalálható, mind a hosszúság, mind a magasság tekintetében, így lehetőséget nyújt, hogy a raktár, illetve műhely bármely részén kiépíthető legyen. Figyelembe vettük a szabálytalan kialakítású biztonsági területeket is, így ezek biztonsági kerítéssel való leválasztása is könnyűszerrel megoldható.

A beszerelhető kapu, csapóajtók, telilemezes, vagy rácsos kerítés elemekkel leválasztott zónák mind lehetőséget nyújtanak a nyugodt és biztonságos használatra. Az ipari kerítés közé beépített ajtók erős kivitelben készülnek, figyelembe véve a folyamatos és gyakori használatot. A rácsok erős, horgonyzott acélból készültek, így kifejezetten jól bírják a raktározásban felmerülő nekiverődéseket anélkül, hogy sérülnének.

Mérete bármikor növelhető, illetve csökkenthető, mint ahogyan a rácsos, vagy telilemezes kerítés elemei is bármikor változtathatók.

A raktározási folyamatokban, vagy a gyártó, termelői tevékenység során folyamatosan az állványokon történő raktározás; úgy is mint polcos, raklapos, vagy galériás állványrendszerek használata. Hazánkban a legelterjedtebb raktározási technológia a soros raklapos állványok alkalmazása, melyek védelmére szintén beépíthető a biztonsági kerítés, elzárva az egyes állványrendszereket a forgalomtól.

A meglévő munkafolyamatok folyamatos innovációját figyelemben tartva a biztonsági kerítés mérete bármikor növelhető, illetve csökkenthető, hiszen a kerítés számtalan méretű elemmel rendelkezik, így ez bármikor változtatható, az aktuális folyamatok függvényében.

Összeszerelése gyors és egyszerű, így nem okoz fennakadást a felépítése a meglévő raktározási munkafolyamatokban. A biztonsági kerítés epoxi poliészter porfestékkel előre bevont, így megépítése után nem igényel plusz festést.

A biztonsági kerítés felcserélhető rácsos kerítés elemekkel és telilemezes panelekkel rendelkezik, ezek bármikor változtathatók, lecserélhetők az éppen aktuális, mögötte végzett tevékenység függvényében.

A rácsos kerítés elemek esetében meg kell említenünk az energiatakarékosságot, hiszen itt a raktár belső világítása mellett nem igényel a kerítéssel elzárt terület plusz fényforrást.
A tervezés, csakúgy, mint a kivitelezés megfelel az összes, a biztonsági gépek és berendezések határelválasztó védelmi zónáira vonatkozó biztonsági előírásoknak.