Ismerd meg a hagyományos raklapos állvány előnyeit

Több éves tapasztalatunk alapján azt látjuk, hogy a hagyományos raklapos állvány a raktározás és logisztikai folyamatokban még mindig töretlenül keresett megoldás. Nem véletlen, hiszen nem csak kényelmes, de az optimális és hatékony raktározást is lehetővé teszi.

 

A hagyományos raklapos állvány egy olyan tároló rendszer, mely alkalmazható majdnem minden teherféleséghez, mind tömeg, mind térfogat tekintetében.

 

Ahhoz, hogy elkezdhessük a tervezését, az alábbi válaszokat mindenképp tudnunk kell:

· a jelenlegi és későbbi (tervezhető) rakatok súlya,

· a villás targoncák típusa, közlekedési folyosók mérete,

· valamint a raktár helységének méretei, és belső kialakítása (oszlopok, tűzvédelem, légtechnika, átjárók, kapuk)

· a megtervezett logisztikai folyamat

 

A hagyományos raklapos állvány kialakításánál ezeket az elsődleges szempontokat vesszük számításba, hiszen a hagyományos raklapos állvány legfontosabb tulajdonsága, hogy minden oldalról könnyen megközelíthető, elősegítve ezzel a kézi összeszedést és a targoncák, valamint a komissiózó(s) kocsik közlekedését.

hagyományos raklapos állvány hagyományos raklapos állvány

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításának egyik kulcsa a munkafolyosó átjárhatósága.

 

A tervezés során fontos, a jó és optimális kialakítás, hogy a használat során semmiképp ne váljon zsúfolttá a raktár, mert ez balesetveszélyes, másrészt kezelhetetlenné válhat a raktári folyamatok működtetése. A jó raktári kialakítás megtervezése egyszeri feladat, de utána hosszú évekre, évtizedekre kiszolgálja a megrendelőt.

 

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állványok magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától és azok emelőszerkezeti jellemzőitől. Továbbá függ a raklap méretétől, annak súlyától és a raktárépület belmagasságától.

 

A hagyományos raklapos állvány nem véletlenül a legáltalánosabb polcrendszer.

 

Egyrészt az egyes rakatokhoz történő közvetlent hozzáférést biztosítja, másrészt kialakításából adódóan, ha változik a rakatok mérete, súlya, tároló szintek száma, mérete. A raklapos állvány polcrendszere szabadon állítható; könnyűszerrel növelhető, csökkenthető, vagy átépíthető. Szabadon kombinálható bármely polcos felülettel, így lehetőség nyílik az áruk a kézi kigyűjtésére is.

 

Bármilyen változás történik a raktár életében, a hagyományos raklapos állványrendszert nem kell cserélni vagy újat terveztetni, elegendő csak átszereltetni a polcokat a megfelelő méretre, és folytatódhat a raktározás tovább.

 

Az állványrendszerek felületét kezelik, ennek megfelelően lehet különböző hőmérsékleten és raktározási körülmények között használni:

· Ezek az állványrendszerek megfelelő kezelés esetén kültéren is hosszútávon használhatók.

· A hagyományos raklapos állványrendszert nem csak az általános raktározási hőmérsékleten, de hűtőházakban, -18 Celsius fokon is biztonságban használják.