Minden, amit a pallet shuttle raklapos állvány rendszerről tudni érdemes

 

A Pallet Shuttle tökéletes lehetőség olyan állványrendszereken, ahol azonos méretű termékek vannak, és a be- és átjárható raktáraknál gyorsabb árumozgásra van szükség, annál is inkább, hiszen félautomata rendszere a nagy sűrűségű, tömör tárolást teszi lehetővé.

 

Különbség közte és a be-és átjárható raklapos állvány között, hogy a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer esetében a sorokban nem a targonca közlekedik, hanem az áru átmozgató „shuttle” kocsi, mely távirányítással pontosan azt az árut emeli ki a sorok közül, amelyikre szükségünk van.

 

A Shuttle kocsi teherbírása akár 1,5 tonna is lehet, így lehetővé válik a nehéz súlyok átmozgatása is.

 

A Pallet Shuttle állványrendszer egyik nagy előnye, hogy nincs szükség a targoncás forgalomra a használatához, kiküszöbölve ezzel a forgalom adta hibalehetőségeket és koccanásokat. A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával ugyanis feleslegessé válik a targonca sorok közötti be- és áthajtása, hiszen ezt használva az áru utazik a targoncához és nem fordítva. Az állványrendszerhez általában két Shuttle kocsi tartozik, de a raktározási folyamat ismeretében a tetszőleges készletezés is bármikor megvalósítható.

 

Hatékonyság tekintetében a termékmozgatás is gyorsabbá válik, így lehetővé válik a hatékony, időtakarékos munkavégzés, valamint a kigyűjtés is hibamentessé válik általa.

 

A görgős és bejárható állványok sokkal hatékonyabb alternatívája a Pallet Shuttle állványrendszer, hiszen a rendszer működtethető FIFO és LIFO elven is, így akár étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is üzemeltethető.

 

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer előnyei:

Idő- és költségmegtakarítás, gyors, pontos és hatékony munkavégzés érhető el általa.

Kevesebb targoncahasználatot igényel, gyorsabb az automatizált áru átmozgatás, megszűnik a téves árukiválasztás, valamint a szokásos forgalomból eredő koccanások és nekiverődések.

 

Alacsonyabbá válik a sérülések kockázata

 

Azzal, hogy a targoncát kivonjuk a sorok közötti forgalomból, mind a targoncák, mind pedig a gyalogos forgalom kockázata alacsonyabb rizikófaktorral működik majd, a fal, oszlop és géppark védelme pedig megsokszorozódik. Ezáltal lehetővé válik, hogy a szervizelésre, javításra, karbantartási munkálatokra fordított időt a hatékony termelésre, vagy logisztikára fordíthassuk.

 

Automata rendszerének köszönhetően gyors, pontos és megbízható

 

Megszűnik a téves árukiemelés, hiszen a félautomata Shuttle kocsi automatikusan hozza, viszi a raklapokat, átmozgatja az árut és szállítja azokat a targoncához, így gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínál.

 

Bármilyen típusú targonca esetében képes az átadásra, így a már meglévők cseréje nem válik szükségessé.

 

Pallet Shuttle állványrendszernek köszönhetően az áruk közötti réstávolság nem opció

 

A Pallet Shuttle állványrendszer segítségével a készletek szorosan illeszkedve tárolhatók egymás mellett, hiszen többé nem szükséges a targonca villájára hagyatkozni. A réstávolság megszűnésével az állványokon sokkal több áru fér el, könnyebbé és optimálissá válik a raktározás. Akár duplájára is nőhet a raktározási kapacitás a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával szemben a hagyományos raklapállványokkal.

Működési hőmérséklet: 0°C és +45°C között / BZ: -1°C és -30°C között

 

Ennek köszönhetően mind étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is kockázat nélkül üzemeltethető.

 

Különböző kivitelei igazodnak az egyedi raklapméterekhez is.