Pallet Shuttle raklapos állvány rendszer, az automatikus megoldás

A Pallet Shuttle félautomata rendszere a nagy sűrűségű, tömör tárolást teszi lehetővé. Kialakításában nagyon hasonlít a be – és átjárható raklapos állványra, azzal a különbséggel, hogy a sorokban nem targonca közlekedik, hanem az áru átmozgató „Shuttle” kocsi, mely távirányító segítségével kiemeli a sorok közül azt az árut, amelyre szükségünk van. A Shuttle kocsi teherbírása akár 1,5 tonna is lehet, így lehetővé válik a nehéz súlyok átmozgatására is.

Felhasználását olyan állványrendszereken ajánljuk, ahol azonos méretű termékek vannak, és a be- és átjárható raktáraknál gyorsabb árumozgásra van szükség.

Ennek egyik nagy előnye, hogy kiküszöböli a sorok között a targoncás forgalmat, megakadályozva ezzel a szokásos forgalom adta emberi hibákat és koccanásokat, valamint a termékmozgatás időfaktora is gyorsabbá, pontosabbá válik; ezáltal lehetővé téve az optimális és hatékony munkavégzést.

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával ugyanis feleslegessé válik a targonca sorok közötti be és áthajtása, hiszen ezt használva az áru utazik a targoncához és nem fordítva. Az állványrendszerhez általában két Shuttle kocsi tartozik, de a raktározási folyamat ismeretében a tetszőleges készletezés is bármikor megvalósítható.

pallet shuttle

A görgős és bejárható állványok sokkal hatékonyabb alternatívája a Pallet Shuttle állványrendszer, hiszen a rendszer működtethető FIFO és LIFO elven is, így akár étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is üzemeltethető.

 

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer előnyei:

Idő- és költségmegtakarítás

Kevesebb targoncahasználatot igényel, gyorsabb az automatizált áru átmozgatás, megszűnik a téves árukiválasztás

Alacsonyabbá válik a sérülések kockázata

Azzal, hogy a targoncát kivonjuk a sorok közötti forgalomból, mind a targoncák, mind pedig a gyalogos forgalom kockázata alacsonyabb rizikófaktorral működik majd, a fal, oszlop és géppark védelme pedig megsokszorozódik. Ezáltal lehetővé válik, hogy a szervizelésre, javításra, karbantartási munkálatokra fordított időt a hatékony termelésre, vagy logisztikára fordíthassuk.

Automata rendszerének köszönhetően gyors, pontos és megbízható

A félautomata Shuttle kocsi automatikusan hozza, viszi a raklapokat, átmozgatja az árut és szállítja azokat a targoncához, így a távirányító segítségével nincs téves árukiemelés, gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínál. Bármilyen típusú targonca esetében képes az átadásra, így a már meglévők cseréje nem válik szükségessé.

A Pallet Shuttle sűrűbb, tömörebb tárolást tesz lehetővé

A Pallet Shuttle állványrendszernek köszönhetően az áruk közötti réstávolság nem opció, így a készletek szorosan illeszkedve tárolhatók egymás mellett, hiszen többé nem szükséges a targonca villájára hagyatkozni. A réstávolság megszűnésével az állványokon sokkal több áru fér el, könnyebbé és optimálissá válik a raktározás. A raktározási kapacitás a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával több, mint a duplája is lehet, szemben a hagyományos raklapállványokkal.

Működési hőmérséklet: 0°C és +45°C között / BZ: -1°C és -30°C között

Ennek köszönhetően mind étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is kockázat nélkül üzemeltethető.

 

Különböző kivitelei igazodnak az egyedi raklapméterekhez is.