Raktári folyamatok automatizálása automata kisáruraktár segítségével

A raktári folyamatok automatizálása már a kis-és középvállalkozások számára is elérhetővé vált, növelve a kiszolgálás minőségét. A logisztikai folyamatok gyorsabb, pontosabb és hatékonyabb lebonyolítására az automata kisáruraktár az ideális megoldás.

 

Ahány elképzelés, annyi megoldás – automata kisáruraktár

 

Az automata kisáruraktár integrált raktárirányítási – és anyagáramlási rendszere teljes egészében partnereink igényeire szabható. A dobozos automata raktári megoldással a komissiózás és a tárolás egyszerre automatizálhatóvá válik, csökkentve az erre fordított időt, mégis növelve annak hatékonyságát.

 

Mindemellett többek között egyedi leltárfunkciókkal, intelligens ki és betárolási folyamatokkal, személyre szabott riportokkal, vagy ABC analízis szerinti tárolótér-optimalizációval is felruházható a rendszer, attól függően, mely elvárásoknak kell eleget tennie.

 

A nagy sebességű rakodógépek (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség) kimagasló hatékonysággal képes dupla teherfelvevős rendszereket elérni, azaz egy rakodógépen két teherfelvevő képes ellátni a be- és kitárolási folyamatokat.

 

A moduláris felépítés egyszerű rendszert képez, tervezési, szállítási és installálási ideje töredéke más, hasonló rendszerekéhez, a standardizált alkatrészek egymással könnyen konfigurálhatók.

 

Mindezek mellett fontos érv, hogy a kiváló minőségű alapanyagok, és a beépülő alkatrészek ellenére is kimagaslóan jó áron elérhető ez az automatizált rendszer, így annak megtérülése gyors, hatékonysága pedig vitathatatlan.

 

A raktári automatizálás legfontosabb előnyei:

 

  • a szoftveres háttér teljes egészében a partner igényeire szabható;
  • használatával akár 60% emberi erőforrás megtakarítás is elérhető;
  • az automatizált folyamatok teljesen nyomon követhetővé válnak.
  • akár 100% szedési sebesség és/vagy tételszám növekedés (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség);
  • akár 40-60% helymegtakarítás;
  • rendkívül alacsony üzemeltetési költség

 

A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen automatizálható és a partnereink igényeire szabható az anyagmozgatási- vagy szortírozási folyamatok megoldásának összessége. Így a célállomásra a kikomissiózott árut az általunk felépített automata raktárból szállítópályákon juttatjuk el.

 

Megbízhatóság, karbantartás, azonnali rendelkezésre állás

 

A folyamatos működés az automata raktárak esetében kifejezetten fontos. Ezt szem előtt tartva a Magyar karbantartó csapatunknak köszönhetően a hét minden napján 24 órában a lehető leggyorsabban képesek vagyunk megoldani a felmerülő karbantartási igényeket. Így nem kell attól sem tartani, hogy bármely meghibásodás esetén a megoldásra, a szervízre vagy a karbantartásra napokat, heteket kell várni.

 

Amennyiben az automata kisáruraktár tervezésekor egyéb igények is felmerülnek, melyek azonnali beszerzést igényelnek, webáruházunk folyamatosan rendelkezésre áll. Ezen a linken elérhető: https://webshop.sr-logistic.hu/