Rugalmas ütközésvédelem a teljes biztonságért

Ma már megannyi lehetőség létezik, hogy védjük a raktár, a dolgozók vagy épp a targoncák állapotát. Éves szinten hatalmas károkat tud okozni a kisebb koccanás, nekiverődés, melyek elkerülhetetlenek a gyalogos forgalom elől elzárt területeken. A rugalmas ütközésvédelem használható a belső területek állvány, oszlop, keret és falvédelmének kialakítására is, hatalmas összegeket takarítva meg ezáltal.

A rugalmas ütközésvédő használható a gyalogos forgalom részére lezárt területeken kívül az állványvédelem, oszlop és keretvédelem, valamint a falvédelem kialakítására is.

A balesetek és anyagi károk ellen védekezz a rugalmas ütközésvédők széles skálájával.

A gyalogosvédelem minden vállalkozás számára elsődleges szempont.

Épp ezért kifejezetten fontos megemlítenünk az ütközésvédő korlátok palettáját, ami nem csak színében figyelemfelkeltő, de valóban védi a gyalogosokat. Tekintettel arra, hogy raktáron belül az üzemi balesetek száma egyre növekvő tendenciát mutat, fontos védenünk a gyalogosokat mind a raktárban, mind az üzemekben. Így ezen balesetek száma, betartva az előírásokat megszűnik, helyette biztonságos és balesetmentes közegben dolgozhatnak a munkavállalók.

Egyes ütközésvédő korlátjaink teljesen tökéletesek a forgalom jelölésére és a kézikocsik, emelők által okozott sérülések elkerülésére, míg mások a targoncák ellen is tökéletes biztonságot és védelmet nyújt.

Ezeket minden esetben a vásárlók igényeire szabjuk, hiszen számunkra is fontos a személyi biztonság.

Az állványvédelem és az épület állagmegőrzésének szerepe

Mindannyian tudjuk, hogy az egyes koccanások, nekiverődések idővel hatalmas károkat képesek előidézni. Márpedig az állványok, vagy az állvány lábainak épsége a raktározás és logisztika lelke. Épp ezért időben érdemes gondoskodni ezek megóvásáról, mielőtt annyira sérülnének ezek a szerkezetek, hogy cserélni kellene.

Hiszen mindannyian tudjuk, hogy egy-egy állvány cseréje nem csak anyagi befektetés, de időkiesés is. Valamint azt is számításba kell vennünk, hogy a logisztikai és raktározási folyamatokba sokkal inkább hiba csúszik, ha közben újabb állványokat kell beépíteni.

Épp ezért az állványok és azok lábazatainak megóvása a cél, ami lényegesen kevesebb kiadással jár, mint azok cseréje, ehhez pedig nélkülözhetetlen a rugalmas állvány és állványláb védelem.

rugalmas ütközésvédelem

Rugalmas ütközésvédelem bevetésével a gépek épségéért

Bármilyen üzemben is gondolkodunk, tudjuk jól, hogy a bent található gépek több tíz, százmilliós nagyságrenddel bírnak. Épp ezért ezek óvása szintén fontos feladat. Ezt a feladatot a rugalmas ütközésvédővel, vagy adott esetben a rugalmas korlátokkal bármikor megteheted, így nem csak a dolgozók testi épségét véded, de a gépek élettartama is sokkal hosszabb, ezáltal a termelési folyamatok is zökkenőmentesek, és nincs felesleges leállás, szerelési és karbantartási plusz időkiesés, csak a megszokott folyamat és biztonság.

Rugalmas kontra fém ütközésvédő

Sok helyről halljuk a kérdést, mi a különbség a korábbról már jól ismert fém ütközésvédő és a mostani rugalmas ütközésvédelem között.

A rugalmas ütközésvédelem az ütközés során keletkezett energia nagy részét felveszi, ezáltal védhetjük a targoncák és a falak, oszlopok állagát egyszerre. Szemben a korábban ismert és használt fém ütközésvédőkkel, amelyek védték a falat, oszlopot, állványt, de fém anyagának köszönhetően a targoncában vagy a komissiózó kocsiban okozott kár előbb-utóbb jelentőssé vált. És mint tudjuk, soha nem az első kis koccanás vagy elnézett tolatás okoz majd problémát, hanem a sokadik ütközésből eredő kár duzzad fel olyan mértékűre, hogy egyetlen targonca esetében is több százezer forint lehet majd a javítási költség, arról nem beszélve, hogy a kiesett idő számtalan átszervezési folyamatot eredményez majd.

rugalmas ütközésvédelem

A rugalmas ütközésvédő azonban visszanyeri a formáját, így az általa védett elem nem sérül. A karbantartási költségek csökkennek, ezáltal az eddig erre fordított összeg a cégben marad, jelentős megtakarítást eredményezve. Nem utolsó szempontként meg kell említenünk, hogy a rugalmas ütközésvédő anyagában színezett, így nem igényel javítást, festést. Még évek múltán sem.

Hosszú élettartam

A rugalmas ütközésvédő kialakításakor fontos szempont volt, hogy az élettartam, a használhatóság minél tovább tartson, eredeti állapotban, sérülésmentesen. Épp ezért nagy mechanikai szilárdsággal bír, magas kopásállósággal és az UV fénytől sem kell védenünk.

Könnyen felszerelhető, nem igényel különösebb szaktudást. Amennyiben a raktáron belül bármilyen szerkezeti változás történik, a rugalmas ütközésvédők könnyen áttelepíthetőek, cserélhetőek, így nincs szükség újak vásárlására.

Tisztítása egyszerű, hiszen a rugalmas PVC bármivel tisztítható, legyen az kémiai tisztítószer, benzin vagy alkohol. A rugalmas ütközésvédő anyagára jellemző, hogy nagy a savakkal szembeni ellenállása, valamint nem penészedik, és a korróziótól sem kell tartani.

A raktár épületének állaga, és benne a targoncák, komissiózó kocsi védelme nem csak rövid, de hosszútávon is megtérülést eredményeznek. A két karbantartás közötti idő kitolódik. Így marad a hatékony, átszervezés nélküli folyamatos logisztika és raktározás. Ez minden esetben növeli a cég hatékonyságát és ezáltal biztos alapokat teremt továbbra is.