Rugalmas ütközésvédő, minden raktár elengedhetetlen biztonsági megoldása

A rugalmas ütközésvédő ma az egyik legkeresettebb biztonsági eszköztár, mellyel megóvhatjuk nem csak a raktárban, üzemben közlekedő gépjárműveket, de a raktározandó árut és a munkatársakat is.

 

Korábban már találkozhattunk ütközésvédőkkel, fém kivitelben. A rugalmas ütközésvédő azonban valóban képes elnyelni azt az energiát, ami az ütközés közben keletkezik, így megóvja az ütközést okozó gépjárművet és a védőelem sem sérül majd.

 

A korábbi fém ütközésvédők esetében ez a sérülés hatványozottabb volt, mind a gépjármű, mind a védőelem tekintetében

 

A rugalmas ütközésvédő, felvéve az ütközés energiáját, lehetővé teszi, hogy sem a gépjármű, a padozat, de az ütközésvédő sem sérül. Megakadályozva ezáltal az ezt követő felújítási, szerelési munkálatokat, ezzel pénzt és időt spórolunk meg.

 

Az oszlop és keretvédelem, falvédelem kialakítására, valamint a gyalogos forgalom elől elzárt területek kialakítására is tökéletes megoldás a rugalmas ütközésvédő, hiszen a gyalogosvédelem, az ott dolgozók biztonsága minden vállalkozás számára elsődleges szempont.

 

Betartva a rugalmas ütközésvédő előírásait, biztonságos és balesetmentes közeget teremthetünk a dolgozóink számára, így a raktáron belüli üzemi balesetek hatványozottan csökkennek és szűnhetnek meg.

 

Ütközésvédő korlátjaink a gyalogos forgalom jelölésére teljesen tökéletesek. Emellett a kézikocsik, emelők által okozott sérülések elkerülésére is alkalmasak, míg más rugalmas ütközésvédő termékünk a targoncák ellen is tökéletes biztonságot és védelmet nyújt.

 

A rugalmas ütközésvédők minden esetben igényre szabhatók, a személy- és eszközbiztonság figyelembevételével

 

A rugalmas ütközésvédők anyagukban színezettek, így a használata során a színéből nem veszít. Nem kell újra festeni, így a karbantartás költségeivel sem kell számolni.

 

A rugalmas ütközésvédő ellenáll az UV fénynek, mindemellett pedig nagy mechanikai szilárdsággal bír, ami garantálja a hosszú élettartamot.

 

A moduljai könnyen cserélhetők, szerelhetők, a PVC mosható a legtöbb ipari kémiai tisztítószerrel. Jellemző rá a sóoldatokkal, benzinnel, olajjal, alkoholokkal, savakkal szembeni ellenállás, és nem támadják meg mikroorganizmusok vagy penészgombák.

 

Minden évben hatalmas károkat tud okozni a kisebb koccanás, nekiverődés, melyek elkerülhetetlenek a gyalogos forgalom elől elzárt területeken. Épp ezért érdemes a beruházás egyik elemének tekinteni a rugalmas ütközésvédők beszerzését és telepítését, mely később bármikor bővíthető vagy költözés esetén magunkkal vihető és ismét használható.

 

Bővebb információ még ezen a linken is található: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek/allvanyok-es-polcrendszerek/egyeb-rendszerek/rugalmas-utkozesvedelem/