ÁLLVÁNYRENDSZEREK FELÜLVIZSGÁLATA 12 HAVI PERIÓDUSON BELÜL

Az állványrendszerek felülvizsgálata betartása nem csak előírás, de nélkülözhetetlen a biztonságos és optimális munkafolyamatokhoz. A felülvizsgálatot minden esetben 12 havi perióduson belül kell elvégezni; a felülvizsgálat az egy évet nem haladhatja meg.

 

Az állványok sérülése akár balesetveszélyes is lehet

 

Abban az esetben, ha az állvány sérült, annak deformitása nagyban befolyásolja a rendszer tervezett statikai teherbírását.

 

Számtalan olyan állvány sérülést tapasztalhatunk, mely szemmel is jól látható és a felhasználó is azonnal tudja, hogy az állványt tovább nem használhatja, de megannyi sérülés tapasztalható az állványokon, melyet csak a szakember vesz észre. Ilyenkor a sérülés mértéke és típusa dönti el, hogy az adott állványt azonnal üzemen kívül helyezik-e, avagy meg lehet várni vele az ütemezett karbantartást. Ennek megállapítása azonban minden esetben az arra kijelölt szakember feladata és felelőssége.

 

Az állványrendszerek felülvizsgálata szükségessége

 

Az állványrendszerek használatba vétele és az üzembe helyezés előtt a szállítók átadják az állványok használatához szükséges használati útmutatót, amelyben a felhasználó megtalálja a rakatok elhelyezésének, betárolásának helyes alkalmazását.

 

Az állványokon minden találunk adattáblákat, amelyek tartalmazzák azokat a legfontosabb adatokat, melyre az állványrendszer tervezve lett, és amire a használat során fokozottan ügyelni kell, mind az állagmegóvás, mind a balesetek elkerülése érdekében.

 

A raktárak és üzemek működése során, a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordul, hogy a raktárban használt targonca nekiütközik az állványrendszernek. Ennek hatására sérülhet az erre az esetre felszerelt oszlop, vagy keretvédő, de maga az állvány oszlop is elcsavarodhat deformálódhat, ugyan így az oszlopokat összekötő c-profilok, és a rakatokat tartó gerendák, vagy hossztartók is.

 

Abban az esetben, ha egy állvány bármely okból sérül, annak deformitása, sérülése megváltoztatja az egész rendszer statikai teherbírását! Épp ezért érdemes, a számunkra kisebb sérülésekhez is szakembert hívni, hogy az állványrendszer vizsgálatakor kiderüljön, várhatunk-e a hiba kijavításával, vagy azonnal orvosolni kell azt.

 

Eseti állvány javítás

 

Abban az esetben, ha az állványon bármely elemén olyan sérülés tapasztalható, mely azonnali javítást tesz szükségessé a gyorsabb újra használhatóság érdekében, vagy a balesetveszélyes helyzet megszűntetéséhez, eseti állvány javításról beszélünk.

 

Éves ütemezett állványfelülvizsgálat

 

Ezt 12 hónapon belül jogszabályi előírásoknak megfelelően kell elvégezni, szakember által. Ez a felülvizsgálat teljes képet nyújt az állványrendszer állapotára, használatára.

 

12 hónapnál hosszabb idő semmiképp nem telhet el az éves ütemezett állványfelülvizsgálat között, azaz egy éven belül mindenképp sort kell keríteni rá.

 

Menetét tekintve a személyes konzultáció után minden esetben árajánlatot készítünk, melynek elfogadását követően az erre szakosodott kollégánk az előre egyeztetett időpontban a helyszínen (raktárban, üzemcsarnokban) elvégzi a szakértői felülvizsgálatot. Amennyiben az állványok erre az időpontra már le vannak ürítve, ez esetben a sérüléseket könnyebben fel lehet tárni, így célszerű a felülvizsgálat időpontja előtt az állványokat szabaddá – üressé tenni.

 

Az, hogy mennyi időt vesz igénybe az állványrendszerek felülvizsgálata, nagy mértékben függ attól is, hogy mekkora a raktár alapterülete és magassága, így elmondható, hogy a pár órás vagy akár a több napos időintervallumra is lehet számítani. Erre az előzetes bejárás alkalmával már egy megközelítő időpontot tud adni a kollégánk.

 

A helyszínen készült felmérés alapján elkészítjük az állványvizsgálati jegyzőkönyvet, amely tartalmazza az állványvizsgálat során feltárt állvány sérüléseket, a sérülések fokozatait, a használati hiányosságokat. Az állványvizsgálat után a feltárt állványsérülések javítására is adunk ajánlatot, amely alapján a felhasználó intézkedni tud a raktár, illetve állványrendszer biztonságos működtetéséhez szükséges javítások elvégzéséről.

 

push-back raklapos állvány állványrendszerek felülvizsgálata

 

Az állvány felülvizsgálat során elvégzett tevékenységek:

  • Az állványrendszerek látható deformációinak, sérüléseinek, hiányzó elemeinek dokumentálása a már meglévő rendszerek esetén.
  • Az adattáblán szereplő rakat teherbírások betartásának ellenőrzése.
  • A rakatok megfelelő betárolásának ellenőrzése.
  • EPH meglétének szemrevételezéssel történő ellenőrzésére.
  • A felmérés alapján jegyzőkönyv készítése, a sérülések dokumentálása pozíciók szerint.
  • A sérülésekről fotót készítünk és mellékletként csatoljuk a jegyzőkönyvhöz.
  • A felmérés és a jegyzőkönyv alapján árajánlat készítése a sérülések javítására, esetleges elemek pótlására, és szerelésére.

 

A vizsgálat nem terjed ki:

  • az előző karbantartások, egyéb változtatások biztonságtechnikájára;
  • tűzvédelmi előírások és szabványok követelményeinek vizsgálatára;
  • villamos biztonságtechnika előírások vizsgálatára.

 

Alkalmazott szabvány

 

Az állványvizsgálatot minden esetben az MSZ EN 15635 számú szabványban leírtak szerint végezzük el.

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve és minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

 

Alkalmazási terület

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve. Ezek mindegyike minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

Storeganizer, avagy a gördíthető függő polc előnyei

Minden raktár életében elengedhetetlen, hogy minden négyzetmétere hatékonyan legyen kihasználva, előtérbe helyezve a helytakarékosságot. A Storeganizer, avagy gördíthető függő polc, – mely függőlegesen egymásba rakott, többsoros, tároló zsebek elvén képes maximalizálni a négyzetméterenkénti raktározás lehetőségét, – ezt hivatott elősegíteni, kiváló minőségben.

 

A slim fit gördíthető függő polc alapú raktározási megoldással átlagosan, a közlekedési idő 42%-kal csökkenthető, ami a rendelések összekészítésének hatékonyságának 26%-kos növelésével jár.

 

Bármely iparághoz könnyen alkalmazkodik a gördíthető függő polc, így használata mindenki számára ajánlott.

 

gördíthető függő polc

 

A Storeganizer kialakítása során a kézi raktározás is időtakarékossá válik, megkönnyítve a mindenki számára fontos optimális munkafolyamatok megteremtését. Tartós, rugalmas borításból készült zsebeit úgy alkották meg, hogy az azokban elhelyezett áru minden esetben könnyen hozzáférhető legyen

 

A kézi összekészítés egyik nagy kedvence, hiszen könnyen átlátható, a meglévő rendszerbe pillanatok alatt beilleszthető, és hatékonysága nem megkérdőjelezhető.

 

A slim fit gördíthető függő polc alapú raktározási megoldás, amelyet akár a meglévő raklapos állványba is beépíthetünk, tökéletes megoldást kínál a tároló tér költséghatékony optimalizálására. 

 

Bővebben:

STOREGANIZER – gördíthető függő polc

 

Annak érdekében, hogy a slim fit gördíthető függő polcos raktározást használhassuk, nincs szükség a raktár áttervezésére, hiszen a már beépített, meglévő elemekbe is beilleszthető, ezáltal lehetővé téve a raktározás folyamatát, átláthatóságát és azonnali használhatóságát.

 

A Storeganizer, gördíthető függő polc használatával az esetleg időközben felmerülő logisztikai hézagokat is könnyen át lehet vészelni, hiszen könnyedén áthelyezhetők, mindemellett megnöveli a keresés-találás idő hatékonyságát is

 

A Storeganizer függő polcra 10 év garanciát biztosítunk.

 

 

Akik már használják:

 

gördíthető függő polt referenciák

 

Rugalmas ütközésvédő a maximális biztonságért

A rugalmas ütközésvédő előnye a fém ütközésvédővel szemben, hogy nagy mértékben felveszi az ütközés során keletkezett energiát. Így az ütközést okozó gépjármű és védőelem is minimálisan sérül majd. A fém ütközésvédők esetében ez a sérülés mindkét esetben hatványozottabb, így a gépjármű és a védőelem sérülése is mérhetően nagyobb.

 

A rugalmas ütközésvédő, felvéve az ütközés energiáját, lehetővé teszi, hogy sem a gépjármű, a padozat, de az ütközésvédő sem sérül. Megakadályozva ezáltal az ezt követő felújítási, szerelési munkálatokat, ezzel pénzt és időt spórolunk meg.

 

A gyalogos forgalom elől elzárt területek elhatárolására és védelmére, az oszlop és keretvédelem, valamint a falvédelem kialakítására is tökéletes megoldás a rugalmas ütközésvédők használata, hiszen a gyalogosvédelem, az ott dolgozók biztonsága minden vállalkozás számára elsődleges szempont.

 

Betartva a rugalmas ütközésvédő előírásait, biztonságos és balesetmentes közeget teremthetünk a dolgozóink számára, így a raktáron belüli üzemi balesetek hatványozottan csökkennek és szűnhetnek meg.

 

A gyalogos forgalom jelölésére az ütközésvédő korlátjaink teljesen tökéletesek. Emellett a kézikocsik, emelők által okozott sérülések elkerülésére is alkalmasak, míg más rugalmas ütközésvédő termékünk a targoncák ellen is tökéletes biztonságot és védelmet nyújt.

 

A rugalmas ütközésvédelmet minden esetben a vásárlók igényeire szabjuk, hiszen számunkra is fontos a személy és az eszközbiztonság.

 

A rugalmas ütközésvők anyagában színezettek, így a használata során a színéből nem veszít. Nem kell újra festeni, így a karbantartás költségeivel sem kell számolni.

 

A rugalmas ütközésvédő ellenáll az UV fénynek, mindemellett pedig nagy mechanikai szilárdsággal bír, ami garantálja a hosszú élettartamot.

 

A moduljai könnyen cserélhetők, szerelhetők, a PVC mosható a legtöbb ipari kémiai tisztítószerrel. Jellemző rá a sóoldatokkal, benzinnel, olajjal, alkoholokkal, savakkal szembeni ellenállás, és nem támadják meg mikroorganizmusok vagy penészgombák.

 

Tekintettel arra, hogy éves szinten hatalmas károkat tud okozni a kisebb koccanás, nekiverődés, melyek elkerülhetetlenek a gyalogos forgalom elől elzárt területeken, érdemes a beruházás egyik elemének tekinteni a rugalmas ütközésvédők beszerzését.

További információ a rugalmas ütközésvédő megoldásainkról: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek/allvanyok-es-polcrendszerek/egyeb-rendszerek/rugalmas-utkozesvedelem/

Hagyományos raklapos állványok

Mind a raktározás, mind a logisztika folyamatában tökéletes megoldást nyújtanak a raklapos állványok. Ez optimális és hatékony raktározást tesz lehetővé szélsőséges körülmények között is.

 

A hagyományos raklapos állványok megtervezésénél minden esetben ismernünk kell a raktár belső méretét és belső kialakítását (oszlopok, tűzvédelem, légtechnika, átjárók, kapuk kiépítése). Valamint ismernünk kell a jelenlegi és jövőbeni logisztikai folyamatokat, a villástargoncák típusát és azok közlekedésére kialakított folyosók méretét. Ezek ismeretére azért van szükségünk, hogy minden helyzetet ismerve optimálisan építhessük ki a szinte minden teherféleséghez alkalmas hagyományos raklapos állványt.

 

 Így a már előre ismert jelenlegi és tervben lévő logisztikai folyamatok ismeretében a hagyományos raklapos állványt úgy építhetjük ki, hogy az a későbbiekben se okozzon fennakadást. Ez mind idő, mind költség és időgazdálkodás szempontjából kifejezetten fontos tényező lehet.

 

A hagyományos raklapos állványok legfontosabb tulajdonsága, hogy minden oldalról könnyen megközelíthető. Ez elősegíti a kézi összeszedést és a targoncák, valamint a komissiózó(s) kocsik közlekedését.

 

Nincs többé zsúfolt raktár

 

 A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állványok magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától és azok emelőszerkezeti jellemzőitől. Továbbá függ a raklap méretétől, annak súlyától és a raktárépület belmagasságától.

 

A zsúfolt munkafolyosók és raktárak nem csak a logisztikai folyamatban okoznak visszafordíthatatlan veszteséget, de balesetveszélyesek is. A jó, optimális és hatékony raktár kialakítás megtervezése és létrehozása egyszeri feladat, de utána hosszú távon, akár évtizedekig is megtérülő befektetéssé válik.

 

A hagyományos raklapos állványok alkalmazásakor bármilyen targonca közlekedhet a munkafolyosókon. Nem függ sem a targonca méretétől, sem annak típusától.

 

A hagyományos raklapos állványok az egyes rakatokhoz történő közvetlent hozzáférést biztosítanak

 

Polcrendszere szabadon állítható; könnyűszerrel növelhető vagy átépíthető. Szabadon kombinálható bármely polcos felülettel, így lehetőség nyílik az áruk (a) kézi kigyűjtésére is, megkönnyítve ezzel a logisztikai és raktári folyamatokat is.

 

A kézi kigyűjtésnél a raklapon tárolt árukhoz való hozzáférést nagymértékben megkönnyíthető az akár 100%-ban is kihúzható rakattartók alkalmazásával, erről bővebben itt olvashat: https://sr-logistic.hu/kiegeszito-termekek/kihuzhato-rakattartok/tartora-szerelheto-kihuzhato-rakattarto/

 

Amennyiben a raklapos állványban sok terméket kell elérni, akkor erre kiválóan alkalmas az állványba akár a meglévőbe is beépíthető gördíthető függőpolc, amiről bővebben itt olvashatsz: https://sr-logistic.hu/kiegeszito-termekek/storeganizer-gorditheto-fuggo-polc/

 

 

A hagyományos raklapos állvány folyamatosan kiszolgálja a raktározás és logisztikai igényeket. Újra tervezni őket csak abban az esetben kell, ha a korábbihoz képest változtatni szeretnénk a szintek egymás közötti távolságán, vagy megváltozik a rakatok súlya.

 

Az állványrendszerek leggyakoribb sérülése a targonca okozta sérülések miatt következik be. Ezeket ma már a rugalmas ütközésvédőkkel megakadályozhatja, erről bővebben itt olvashat: https://sr-logistic.hu/rugalmas-utkozesvedo-hogy-minden-biztonsagban-legyen/

 

Az állványok állapotát évente az Éves Állványvizsgálat keretében érdemes felülvizsgálni, és az alapján karbantartani, erről itt olvashat: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek-felulvizsgalatanak-szuksegessege-es-folyamata/

 

Ezeket az állványrendszereket az igényeknek megfelelően kültéren és beltéren, illetve hűtőházakban, -18 Celsius fokon is biztonságban használják.

Tervezés és fejlesztés 2021-ben

Szinte még alig kezdődött el az év, máris azt látjuk, hogy megannyi tervezés és fejlesztés áll a logisztikai és raktározási szegmens előtt. Nem véletlenül.

 

A tavalyi évben eddig soha nem látott forgalmat bonyolított szinte kivétel nélkül minden raktár. Felismerhettük a hirtelen jött nehézségeket és megoldásaikat, ebben az évben pedig megkezdődhet a kivitelezés.

 

Természetesen az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. továbbra is készséggel áll rendelkezésedre akár tervezésről, akár kivitelezésről legyen szó.

 

Keress bennünket az elérhetőségeinken, ha raktárkapacitásodat, raktári és üzemi eszközeidet bővítenéd. Legyen az polc, raklapos állvány, ipari galéria (pódium), hajtott szállítópálya vagy automata raktár.

 

Webshopunkban pedig március 5-ig 10% kedvezménnyel megvásárolhatod a könnyen összeszerelhető, számtalan színben és méretben kapható polcrendszereinket, melyeket akár egyetlen darabtól is szállítunk.

 

A polcokat itt megtekintheted: https://webshop.sr-logistic.hu/iroda-otthon-garazs-muhely/termekek/19601/

 

2021 a pályázatok éve is

Miközben hihetetlen forgalmat bonyolítanak a raktározással, logisztikával foglalkozó ügyfeleink, tudjuk jól, hogy az optimális és pontos raktározás elengedhetetlen feltétele a folyamatos innováció, fejlődés és fejlesztés.

 

Épp ezért örülünk minden pályázati lehetőségnek, mely lehetővé teszi pályázó partnereink számára azokat a beruházásokat és fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak a logisztika és raktározás munkafolyamatainak átláthatóságának, hatékonyságának növeléséhez.

 

Tavaly is voltak ezirányú pályázatok és az idei évben is lesz jó néhány. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján remélhetjük, hogy az idén is lesz bővítésre, eszközpark beszerzésére kiírt pályázat, melyre számtalan vállalkozás nyújtja be az igényét.

 

A tervezés az új raktárak esetében elengedhetetlen, amely segíti az optimális hely kihasználást és növeli amunkafolyamatok hatékonyságát, amely által pénzt és időt is spórolunk. Ebben tudunk az első pillanattól kezdve segíteni.

 

Keress bennünket az elérhetőségeinken, ha pályázni szeretnél és a raktárkapacitásodat, raktári és üzemi eszközeidet bővítenéd. Legyen az polc, raklapos állvány, ipari galéria (pódium), hajtott szállítópálya vagy automata raktár.

 

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. újdonságairól, termékeiről a raktározáshoz kapcsolódó számtalan kiegészítőről a weboldalunkon olvashatsz.

Raktárbővítés a légüres terek kihasználásával

Minden raktár életében eljön a pillanat, amikor a fejlődéshez elengedhetetlenné válik annak bővítése. A raktárbővítés lehetősége azonban nagy mértékben függ az alapterülettől. Annak érdekében, hogy növelhesd a raktár hasznos alapterületét, terjeszkedj felfelé, ipari galéria segítségével.

 

Az ipari galéria máig az egyik legkedveltebb lehetőség a raktárbővítés megoldási skáláján. Nem véletlen, hiszen minden kiépíthető általa.

 

Ügyfeleink számtalan esetben a raktározandó termékek tárolását kívánják folytatni a galérián is, de számtalan helyen építettünk ki a galériából irodát vagy öltözőket. Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa, amennyiben a komfort és a hatékonyság úgy kívánja, gipszkarton falakat is építhetünk, tagolva a galériát, növelve annak lehetőségeit.

 

A hely kihasználásától függően, igény szerint raklap átadót, szállítópályát vagy liftet is építhetünk, így valóban minden elképzelés megvalósítható pódium megépítésével.

 

Az ipari galéria járófelületének teherbírása lehet 300, 500, de akár 1000kg/m2 is, így bármilyen elképzelés megvalósítható ezen a felületen. Szükség esetén a világítás beszerelését is elvégezzük, így az ipari galéria, annak kiépítése után teljes – körűen használható. Ezáltal egy teljesen kész „felső szintet” adhatunk át megrendelőinknek, kétszeresére, háromszorosára növelve a raktár hasznos alapterületét.

 

Az ipari galéria járófelülete lehet pozdorja vagy rács, attól függően, mire szeretnéd használni a galériát.

 

A rácsos járófelület esetében a rácsok közötti áthullás megakadályozható, így nem kell attól tartanod, hogy bármely munkavégzés következtében az alsó szint koszolódik majd.

 

 

A nagy raktár minden esetben több bevételt eredményez

 

Mindaddig, amíg egy költözés nem csak idő, de pénzveszteséggel is jár, addig az ipari galéria kiépítésének idejében a raktár mindennapi élete folyamatos lehet. Az ipari galéria kiépítésekor a munkafolyamat megszakítás nélkül folytatódhat, és az alsó szinten lévő gépek elrendezését figyelembe véve, a pódium lábainak kiosztását ehhez igazítjuk.

 

A rakatok, a targoncák és komissiózás kocsik útvonala minden esetben úgy kerül kialakításra, hogy optimális begyűjtést és szállítást eredményezzen. Épp ezért az állványokat, közlekedő útvonalakat minden esetben a hatékonyságnak megfelelően alakítjuk ki. A raktárbővítésre épp ezért tökéletes megoldás, ha ezt pódium kiépítésével érjük el; kihasználva a légüres tér adta lehetőséget.

 

Az ipari galéria költöztethető, átszerelhető

 

Amennyiben a későbbiek során a raktár bővítésen, átköltözésen esik át, az ipari galéria is veled mehet, ugyanis szétszedhető, bővíthető a jelenlegi és a későbbi igényeknek megfelelően.

A tartószerkezet színe minden esetben igazodhat a vállalkozás arculatához.

2021! Készen állunk!

Tagadhatatlanul különös évet tudhatunk magunk mögött. Egy dolog azonban biztos. Ugyanúgy, mint a Te vállalkozásod, mi is a maximumra törekedtünk minden héten, minden nap.

 

Azt gondolom, nem túlzás azt állítani, együtt írtuk meg a raktározás történelmének legmeghatározóbb évét, amikor minden négyzetméter, minden sor, minden cikkszám új értelmet nyert, a hatékonyságról és a pontosságról már nem beszélve.

 

Különös öröm, hogy ebben mi nyújthattunk segítséget; az optimalizálásban, a gyorsaságban, a raktározás gördülékenységében és átláthatóságában.

 

És bár tudjuk, hogy számtalan tényező befolyásolja a raktározás folyamatait, örömmel töltött el bennünket a tudat, hogy segíthettünk megoldani a sokszor „sokismeretlenes egyenleteket”.

 

Te a napi megoldásokra keresed a megoldást, mi pedig folyamatosan a hosszútávú optimalizálásra törekszünk. Arra, ami megkönnyíti a mindennapok feladatát, legyen az komissiózás, vagy épp a géppark helyének megválasztása, avagy ezek biztonságának megőrzése. Hiszen annyi szálon tevődik össze az, amit mi raktározásnak hívunk.

 

Egy dolog azonban biztos.

 

Ez az év tele volt új helyzetekkel, megoldandó kihívásokkal és büszkén jelenthetem: helyt álltunk. És ha csak egyet üzenhetnénk a következő évnek, azt mondanánk: Jöhet. Mi készen állunk.

 

Boldog, békés ünnepeket kívánunk neked, munkatársaidnak és családodnak.

Hrutka Ferenc
ügyvezető

Otthonra, irodába, garázsba AR-Shelving polcrendszer

Nem véletlen, hogy Európa szerte pillanatok alatt teret hódított az AR-Shelving polcrendszer, hiszen akár otthoni használatra is tökéletesen megfelel.

 

Mind teherbírása, könnyű összeszerelhetősége, testreszabhatósága és percek alatt történő összeszerelhetősége lehetőséget nyújt, hogy használata az első perctől élvezet legyen.

 

Magas szintű profizmus és esztétika

 

Az AR-Shelving polcrendszer küllemében is igazodik szinte minden elképzeléshez. Számtalan színben kapható, így olyat választhatsz, ami illik az irodád, vagy épp a dolgozószobád, konyhád hangulatához.

 

Mivel anyaga rozsdaálló, nem kell attól tartanod, hogy tönkremegy, vagy épp árt neki a pára. Ha kint használod sem hagy majd nyomot rajta a szélsőséges időjárás, hiszen kopásálló festésének köszönhetően nem igényel javítást, vagy újrafestést, így bosszúság nélkül hosszan használhatod. Az AR-Shelving polcrendszert bárhol, bármilyen körülmények között használható. Terhelhetősége akár 450 kilogramm is lehet polconként, így valóban nem kell attól tartanod, hogy a nagyobb súlyokat majd nem bírja el.

 

Bővíteni szeretnéd?

 

Végre ez sem akadály. Ha a megnövekedett igények úgy kívánják, a polcrendszert bővítheted szélességében, így valóban csak a képzeled szab majd határt annak miként és hol használod azt. Polcai kérhetők fémrácsos, faforgácslapos polcokkal vagy lemezpolcokkal is, szintén számtalan színben, így nem csak a váz színét, de a polcokét is variálhatod tetszés szerint.

 

Pofonegyszerűen összeszerelhető polcrendszer

 

Semmi másra nem lesz szükséged hozzá, csak egy gumikalapácsra és nagyjából 25 percre. Ennyi idő ugyanis összeszerelni a csavar nélküli polcrendszert és máris használhatóvá válik. A fém polcrendszer elemei egymásba illeszthetőek, így pillanatok alatt végzel az összeszereléssel és végre élvezheted azt.

 

Akár nappaliban, akár irodában vagy épp a műhelyedbe tervezed beállítani, mindenképp a legjobb döntés. Nem véletlen, hogy Európa 40 országát hódította már meg ez a magas minőséget és a DIY (azaz készítsd el magad) irányzatot képviselő fém polcrendszer, hiszen minden elképzelés megvalósítható általa.

polcrendszer

Hangulatában, és kivitelezésében letisztult, így akár ékes dísze lehet még a nappalinknak is.

 

 

WEBSHOPUNKBAN ELÉRHETŐ POLCOS ÁLLVÁNYOK >>>

 

Hagyományos raklapos állvány: Megoldás számtalan helyzetre

Nem véletlen, hogy a hagyományos raklapos állvány töretlen népszerűségnek örvend. Mind a raktározási, mind a logisztikai folyamatokra tökéletes megoldás, hiszen szélsőséges körülmények között is optimális, kényelmes és hatékony raktározást tesz lehetővé.

 

Tekintettel arra, hogy a hagyományos raklapos állvány szinte minden teherféleséghez tökéletes megoldás, mind a tömeg, mind a térfogat tekintetében, a kiépítés előtt nagyon fontos ismerünk a már megtervezett logisztikai folyamatokat, a jelenlegi és későbbi rakatok súlyát (ez utóbbit akkor, ha tervezhető) és a villástargoncák típusát, illetve azok közlekedésére kialakított folyosók méretét.

 

Ebből a szempontból a raktár helyiségének mérete és belső kialakítása (oszlopok, tűzvédelem, légtechnika, átjárók és kapuk kiépítését is pontosan ismernünk kell, hogy a lehető legoptimálisabb raklapos állvány kiépítését adhassuk át.

 

A Hagyományos raklapos állvány megtervezésénél jó, ha előre ismerjük a már megtervezett, vagy a későbbiekben tervezhető logisztikai folyamatokat is, hogy sem jelen pillanatban, sem a későbbiekben ne okozzon fennakadást az állvány. Ez mind idő, mind költség és időgazdálkodási szempontból kifejezetten fontos tényező lehet.

 

A hagyományos raklapos állvány legfontosabb tulajdonsága, hogy minden oldalról könnyen megközelíthető, elősegítve ezzel a kézi összeszedést és a targoncák, valamint a komissiózó(s) kocsik közlekedését.

 

A hagyományos raklapos állvány megszüntetheti a zsúfoltságot

 

A zsúfolt raktárak és munkafolyosók nem csak a logisztikai folyamatban okoznak visszafordíthatatlan veszteséget, de balesetveszélyesek is. A jó, optimális és hatékony raktár kialakítás megtervezése és létrehozása egyszeri feladat, de utána hosszú távon, akár évtizedekig is megtérülő befektetéssé válik.

 

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állványok magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától és azok emelőszerkezeti jellemzőitől. Továbbá függ a raklap méretétől, annak súlyától és a raktárépület belmagasságától.

 

A hagyományos raklapos állványrendszerek mellett szól továbbá, hogy bármilyen targonca közlekedhet a munkafolyosókon. Nem függ sem a targonca méretétől, sem pedig annak márkájától.

 

A hagyományos raklapos állvány az egyes rakatokhoz történő közvetlent hozzáférést biztosít.

 

A raklapos állvány polcrendszere szabadon állítható; könnyűszerrel növelhető vagy átépíthető. Szabadon kombinálható bármely polcos felülettel, így lehetőség nyílik az áruk a kézi kigyűjtésére is.

 

A hagyományos raklapos állvány folyamatosan kiszolgálja a raktározás és logisztikai igényeket, újra tervezni őket csak abban az esetben kell, ha a korábbihoz képest változtatni szeretnénk a szintek egymás közötti távolságán, vagy megváltozik a rakatok súlya.

 

Ezeket az állványrendszereket az igényeknek megfelelően kültéren és beltéren, illetve hűtőházakban, -18 Celsius fokon is biztonságban használják.

 

Az állványrendszerek leggyakoribb sérülése a targonca okozta sérülések miatt következik be. Ezeket ma már a rugalmas ütközésvédőkkel megakadályozhatja, erről bővebben itt olvashat: https://sr-logistic.hu/rugalmas-utkozesvedo-hogy-minden-biztonsagban-legyen/

 

Az állványok állapotát évente az Éves Állványvizsgálat keretében érdemes felülvizsgálni, és az alapján karbantartani, erről itt olvashat: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek-felulvizsgalatanak-szuksegessege-es-folyamata/