Biztonsági kerítés az igényre szabható biztonság

A biztonsági kerítés elsődleges célja, hogy a raktározandó árut minden esetben biztonságosan tárolhassuk, akár a raktárban dolgozókkal szemben is. A moduláris zóna nem csak a raktározásban, de a műhelyek esetében is kifejezetten fontos lehet. A biztonsági kerítés használatával nem csak a gépeket, de a gépekkel dolgozó munkatársakat is teljes biztonságban tudhatjuk, így növelhetjük a biztonságot és csökkentjük a balesetveszély lehetőségét.

 

Védi a gépeket, a gépekkel dolgozó munkatársakat, így általa a munkahelyek biztonsági zónái valóban balesetmentessé tehetők.

 

Nem csak a gyártó folyamatokat teszi biztonságossá, de a logisztikai, termelői, raktározó és szolgáltatást nyújtó folyamatok is biztonságossá tehető a biztonsági kerítés használatával.

 

A határelválasztó védelmi zónáira vonatkozó biztonsági előírásoknak a minden oldalról elzárt biztonsági terület létrehozásával eleget tehetünk.

 

A kerítés elemei rácsos és telilemezes kerítés elemekből is összerakhatók, a rács részei közötti áthullás vagy egyéb szennyeződés lehullásának megakadályozása megoldható, ha az telilemezes elemeket választod. Így a kerítéssel határolt rész biztosan tiszta marad.

 

A biztonsági kerítés teljesen igényre szabható, hiszen elemeiből számtalan kombináció megtalálható, mind a hosszúság, mind a magasság tekintetében, így lehetőséget nyújt, hogy a raktár, illetve műhely bármely részén a maximális igényeket is kielégítve, kiépíthető legyen.

 

A szabálytalan kialakítású terek sem jelenthetnek gondot.

 

Figyelembe vettük a szabálytalan kialakítású biztonsági területeket is, így ezek biztonsági kerítéssel való leválasztása is könnyűszerrel megoldható.

Mind a beszerelhető kapu, csapóajtók, telilemezes, vagy rácsos kerítés elemekkel leválasztott zónák lehetőséget nyújtanak a nyugodt és biztonságos használatra. Figyelembe véve a gyakori használatot, az ipari kerítés közé beépített ajtók erős kivitelben készülnek.

A rácsok erős, horgonyzott acélból készültek, így kifejezetten jól bírják a raktározásban felmerülő nekiverődéseket anélkül, hogy sérülnének.

 

A biztonsági kerítés mérete bármikor növelhető, illetve csökkenthető, mint ahogyan a rácsos, vagy telilemezes kerítés elemei is bármikor változtathatók, a felmerülő igényeknek megfelelően.

 

A meglévő munkafolyamatok folyamatos innovációját figyelemben tartva a biztonsági kerítés mérete bármikor növelhető, illetve csökkenthető, hiszen a kerítés számtalan méretű elemmel rendelkezik, így ez bármikor változtatható, az aktuális folyamatok függvényében.

A biztonsági kerítés bármikor felcserélhető rácsos kerítés elemekkel és telilemezes panelekkel rendelkezik, ezek igény szerint változtathatók, lecserélhetők az éppen aktuális, mögötte végzett tevékenység függvényében.

 

A raktározási folyamatokban, vagy a gyártó, termelői tevékenység során folyamatosan az állványokon történő raktározás; úgy is mint polcos, raklapos, vagy galériás állványrendszerek használata. Hazánkban a legelterjedtebb raktározási technológia a soros raklapos állványok alkalmazása, melyek védelmére szintén beépíthető a biztonsági kerítés, elzárva az egyes állványrendszereket a forgalomtól.

 

A tervezés, csakúgy, mint a kivitelezés megfelel az összes, a biztonsági gépek és berendezések határelválasztó védelmi zónáira vonatkozó biztonsági előírásoknak.

 

 

Összeszerelése gyors és egyszerű, így nem okoz fennakadást a felépítése a meglévő raktározási munkafolyamatokban.

 

A biztonsági kerítés epoxi poliészter porfestékkel előre bevont, így megépítése után nem igényel plusz festést.

A rácsos kerítés elemek használata energiatakarékos, hiszen itt a raktár belső világítása mellett nem igényel a kerítéssel elzárt terület plusz fényforrást.

Automata kisáruraktár a gyors és hatékony raktározásért

A kiszolgálás minőségének javítása a kis-és középvállalkozások számára is kifejezetten fontos szempont. Épp ezért választják egyre többen a raktározási folyamatok automatizálására az automata kisáruraktár megoldást. Így mind a logisztikai folyamatok, mind a kiszolgálás egyre hatékonyabbá, átláthatóbbá válik.

 

A felmerülő igények szerint

 

A tároláson túl a komissiózás is automatizálhatóvá válik a dobozos automata raktári megoldások használatával. Így csökken az erre fordított idő, ellenben nő a hatékonyság. Mind az automata kisáruraktár integrált raktárirányítási rendszere, mind az anyagáramlási rendszer teljes egészében a partnereink igényeire szabhatók. Természetesen nem nélkülözheti az egyedire szabható leltárfunkciókat, az intelligens ki – és betárolási folyamatokat, a személyre szabható riportokat, vagy az ABC analízis szerinti tárolótér-optimalizációval felruházható rendszert. Így elmondható, hogy minden felmerülő egyedi igényt képes hatékonyan és gyorsan kielégíteni.

 

Hatékonyság, gyorsaság, nagyobb precizitás

 

A moduláris felépítés egyszerű rendszert képez, a standardizált alkatrészek egymással könnyen konfigurálhatók, tervezési, szállítási és installálási ideje töredéke más, hasonló rendszerekéhez.

 

A nagy sebességű rakodógépek (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség) kimagasló hatékonysággal képes dupla teherfelvevős rendszereket elérni, azaz egy rakodógépen két teherfelvevő képes ellátni a be- és kitárolási folyamatokat.

 

Mindezek mellett fontos érv, hogy a kiváló minőségű alapanyagok, és a beépülő alkatrészek ellenére is kimagaslóan jó áron elérhető ez az automatizált rendszer, így annak megtérülése gyors, hatékonysága pedig vitathatatlan.

 

A raktári automatizálás előnyei:

 

– az automatizált folyamatok teljesen nyomon követhetővé válnak.

– akár 40-60% helymegtakarítás;

–  használatával akár 60% emberi erőforrás megtakarítás is elérhető;

–  akár 100% szedési sebesség és/vagy tételszám növekedés (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség);

–  a szoftveres háttér teljes egészében a partner igényeire szabható;

– rendkívül alacsony üzemeltetési költség

 

A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen automatizálható és a partnereink igényeire szabható az anyagmozgatási- vagy szortírozási folyamatok megoldásának összessége. Így a célállomásra a kikomissiózott árut az általunk felépített automata raktárból szállítópályákon juttatjuk el.

 

Megbízhatóság, karbantartás, azonnali rendelkezésre állás

 

Az automata raktárak esetén kifejezetten fontos a folyamatos működés elve. Ezt szem előtt tartva a magyar karbantartó csapatunknak köszönhetően a hét minden napján 24 órában a lehető leggyorsabban képesek vagyunk megoldani a felmerülő karbantartási igényeket.

 

A webáruház, ahol nincs lehetetlen

A webáruházunk megjelenése óta számtalan kisvállalkozást, közületet és magánszemélyt szolgáltunk már ki, maximális hatékonysággal és minőségben.

 

Ha még nem találkoztál volna vele, webáruházunkat itt érheted el: https://webshop.sr-logistic.hu/

 

Itthon és a szomszédos országokban is otthon vagyunk

 

A webáruházban lehetőségünk van profi és félprofi igényeket is kielégíteni, és örömmel látjuk, milyen keresettnek bizonyul a hazai és a szomszédos országok palettáján is.

 

Így végre legyen szó egy kisebb műhelyről, garázsról, vagy épp irodai polcrendszerről, lehetőség nyílik magas minőségben, precíz és pontos kiszolgálással megrendelni akár egyetlen darab terméket is.

 

Kínálatunkban – a teljesség igénye nélkül – megtalálhatók többek között a polcos állványok, állványrendszerek, biztonság és jelöléstechnika, szállító és komissiózókocsik, emeléstechnika, csomagolástechnika.

 

Külön örömünkre szolgál, hogy míg fő profilunk, a raktárak teljes működési igényeinek kiszolgálása, addig a webshop képessé vált a kisebb megrendeléseket teljesíteni, legyen az egyetlen, vagy pár darabos megrendelés.

 

A vevőszolgálatunk így tehát két fronton szolgálja ki az érdeklődőket és vásárlókat, hiszen amennyiben a webshop-tól eltérő megrendelés, igény érkezik, egyedi ajánlatkészítéssel állunk leendő és meglévő partnereink szolgálatára, a már megszokott magas minőségben és profizmussal.

 

 Raktártermékeink a webshopban ötvözik a magas minőséget, precizitást és szakértelmet, mely minden kis és nagyüzemi berendezést lehetővé tesz.

 

A webshop ajánlata természetesen napról napra folyamatosan bővül, figyelve az érdeklődők, vásárlók igényeit, feltérképezve a jövőre vonatkozó vásárlási szokásokat.

 

Így már megvásárolható nálunk kiskereskedelmi mennyiségben, akár egy-két darabban a rugalmas ütközésvédő, karos és raklapos állvány, szállítókocsik vagy AR-Shelving polcrendszerek is.

Az AR-Shelving polcrendszerről bővebben itt olvashatsz: https://sr-logistic.hu/ar-shelving-polcrendszer-az-esztetikus-tarolas/

 

Amennyiben valamely termékből többet, vagy tervezést igénylően szeretne vásárolni, továbbra is állunk rendelkezésére. Adja le igényeit, elképzeléseit ajánlatkérés formájában és szakembereink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

Hiszen minden elképzelés fontos a számunkra.

AR-Shelving polcrendszer – az esztétikus tárolás

Európában pillanatok alatt teret hódított az AR-Shelving polcrendszer, ami nem csak esztétikus kinézete miatt hódított teret. Amellett, hogy számtalan színben megtalálható, könnyű összeszerelhetősége és bővíthetősége miatt is kedvelt kiegészítője a garázsoknak, irodáknak és műhelyeknek. De találkoztunk már az AR-Shelving polcrendszerekkel kávézókban, virágüzletekben vagy éttermekben is, ráadásul most 5% kedvezménnyel megvásárolhatod.
 
Mind teherbírása, testreszabhatósága, könnyű és percek alatt történő összeszerelhetősége lehetőséget nyújt, hogy használata az első perctől élvezet legyen.
 

Magas szintű profizmus és esztétika

 
Az AR-Shelving polcrendszert használva nincs olyan stílus és elképzelés, amihez ne találnánk megfelelőt. Épp ezért előszeretettel használják otthon a nappaliban, konyhában vagy a dolgozószobában.  
 
Anyaga rozsdaálló, így észrevétlenül ellenáll a párának vagy, ha kültéren használod, a szélsőséges időjárásnak, Festése kopásálló, így nincs szükség újrafestésre, javításra, így bosszúság nélkül hosszú távon használhatod bárhol, bármilyen körülmények között.
 
Nem csak szép, de teherbíró is. Polcai egyenként akár 450 kilogramm súlyt is elbírnak, így valóban nem kell azon gondolkodnod, mit tehetsz majd rá.
 

Bővítés? Bármikor!

 
Végre ez sem akadály. Ha a megnövekedett igények úgy kívánják, a polcrendszert bővítheted szélességében és magasságában is, így valóban csak a képzeled szab majd határt annak miként és hol használod azt. Polcai kérhetők fémrácsos vagy forgácslapos polcokkal, szintén számtalan színben, így nem csak a váz színét, de a polcokét is variálhatod tetszés szerint.
 

Az összeszerelés pofonegyszerű

 
Az összeszerelése nem igényel mást, mint egy gumikalapácsot és nagyjából 25 percet.
 
A fém polcrendszer elemei egymásba illeszthetők, hiszen csavar nélküli polcrendszerről beszélünk. Összeszerelése egyszerű és gyors, így pillanatok alatt élvezheted az AR-Shelving polcrendszereit.
 
Akár nappaliban, akár irodában vagy épp a műhelyedbe tervezed beállítani, mindenképp a legjobb döntés. Nem véletlen, hogy Európa 40 országát hódította már meg ez a magas minőséget és a DYN (azaz készítsd el magad) irányzatot képviselő fém polcrendszer, hiszen minden elképzelés megvalósítható általa.
 

Hangulatában, és kivitelezésében letisztult, így akár ékes dísze lehet még a nappalinknak is.

 
Most egyes polcrendszereink 5%-os kedvezménnyel megvásárolhatók! Nézz szét webáruházunkban: https://webshop.sr-logistic.hu/iroda…/termekek/19601/

ÁLLVÁNYRENDSZEREK FELÜLVIZSGÁLATA 12 HAVI PERIÓDUSON BELÜL

Az állványrendszerek felülvizsgálata betartása nem csak előírás, de nélkülözhetetlen a biztonságos és optimális munkafolyamatokhoz. A felülvizsgálatot minden esetben 12 havi perióduson belül kell elvégezni; a felülvizsgálat az egy évet nem haladhatja meg.

 

Az állványok sérülése akár balesetveszélyes is lehet

 

Abban az esetben, ha az állvány sérült, annak deformitása nagyban befolyásolja a rendszer tervezett statikai teherbírását.

 

Számtalan olyan állvány sérülést tapasztalhatunk, mely szemmel is jól látható és a felhasználó is azonnal tudja, hogy az állványt tovább nem használhatja, de megannyi sérülés tapasztalható az állványokon, melyet csak a szakember vesz észre. Ilyenkor a sérülés mértéke és típusa dönti el, hogy az adott állványt azonnal üzemen kívül helyezik-e, avagy meg lehet várni vele az ütemezett karbantartást. Ennek megállapítása azonban minden esetben az arra kijelölt szakember feladata és felelőssége.

 

Az állványrendszerek felülvizsgálata szükségessége

 

Az állványrendszerek használatba vétele és az üzembe helyezés előtt a szállítók átadják az állványok használatához szükséges használati útmutatót, amelyben a felhasználó megtalálja a rakatok elhelyezésének, betárolásának helyes alkalmazását.

 

Az állványokon minden találunk adattáblákat, amelyek tartalmazzák azokat a legfontosabb adatokat, melyre az állványrendszer tervezve lett, és amire a használat során fokozottan ügyelni kell, mind az állagmegóvás, mind a balesetek elkerülése érdekében.

 

A raktárak és üzemek működése során, a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordul, hogy a raktárban használt targonca nekiütközik az állványrendszernek. Ennek hatására sérülhet az erre az esetre felszerelt oszlop, vagy keretvédő, de maga az állvány oszlop is elcsavarodhat deformálódhat, ugyan így az oszlopokat összekötő c-profilok, és a rakatokat tartó gerendák, vagy hossztartók is.

 

Abban az esetben, ha egy állvány bármely okból sérül, annak deformitása, sérülése megváltoztatja az egész rendszer statikai teherbírását! Épp ezért érdemes, a számunkra kisebb sérülésekhez is szakembert hívni, hogy az állványrendszer vizsgálatakor kiderüljön, várhatunk-e a hiba kijavításával, vagy azonnal orvosolni kell azt.

 

Eseti állvány javítás

 

Abban az esetben, ha az állványon bármely elemén olyan sérülés tapasztalható, mely azonnali javítást tesz szükségessé a gyorsabb újra használhatóság érdekében, vagy a balesetveszélyes helyzet megszűntetéséhez, eseti állvány javításról beszélünk.

 

Éves ütemezett állványfelülvizsgálat

 

Ezt 12 hónapon belül jogszabályi előírásoknak megfelelően kell elvégezni, szakember által. Ez a felülvizsgálat teljes képet nyújt az állványrendszer állapotára, használatára.

 

12 hónapnál hosszabb idő semmiképp nem telhet el az éves ütemezett állványfelülvizsgálat között, azaz egy éven belül mindenképp sort kell keríteni rá.

 

Menetét tekintve a személyes konzultáció után minden esetben árajánlatot készítünk, melynek elfogadását követően az erre szakosodott kollégánk az előre egyeztetett időpontban a helyszínen (raktárban, üzemcsarnokban) elvégzi a szakértői felülvizsgálatot. Amennyiben az állványok erre az időpontra már le vannak ürítve, ez esetben a sérüléseket könnyebben fel lehet tárni, így célszerű a felülvizsgálat időpontja előtt az állványokat szabaddá – üressé tenni.

 

Az, hogy mennyi időt vesz igénybe az állványrendszerek felülvizsgálata, nagy mértékben függ attól is, hogy mekkora a raktár alapterülete és magassága, így elmondható, hogy a pár órás vagy akár a több napos időintervallumra is lehet számítani. Erre az előzetes bejárás alkalmával már egy megközelítő időpontot tud adni a kollégánk.

 

A helyszínen készült felmérés alapján elkészítjük az állványvizsgálati jegyzőkönyvet, amely tartalmazza az állványvizsgálat során feltárt állvány sérüléseket, a sérülések fokozatait, a használati hiányosságokat. Az állványvizsgálat után a feltárt állványsérülések javítására is adunk ajánlatot, amely alapján a felhasználó intézkedni tud a raktár, illetve állványrendszer biztonságos működtetéséhez szükséges javítások elvégzéséről.

 

push-back raklapos állvány állványrendszerek felülvizsgálata

 

Az állvány felülvizsgálat során elvégzett tevékenységek:

  • Az állványrendszerek látható deformációinak, sérüléseinek, hiányzó elemeinek dokumentálása a már meglévő rendszerek esetén.
  • Az adattáblán szereplő rakat teherbírások betartásának ellenőrzése.
  • A rakatok megfelelő betárolásának ellenőrzése.
  • EPH meglétének szemrevételezéssel történő ellenőrzésére.
  • A felmérés alapján jegyzőkönyv készítése, a sérülések dokumentálása pozíciók szerint.
  • A sérülésekről fotót készítünk és mellékletként csatoljuk a jegyzőkönyvhöz.
  • A felmérés és a jegyzőkönyv alapján árajánlat készítése a sérülések javítására, esetleges elemek pótlására, és szerelésére.

 

A vizsgálat nem terjed ki:

  • az előző karbantartások, egyéb változtatások biztonságtechnikájára;
  • tűzvédelmi előírások és szabványok követelményeinek vizsgálatára;
  • villamos biztonságtechnika előírások vizsgálatára.

 

Alkalmazott szabvány

 

Az állványvizsgálatot minden esetben az MSZ EN 15635 számú szabványban leírtak szerint végezzük el.

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve és minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

 

Alkalmazási terület

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve. Ezek mindegyike minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

Storeganizer, avagy a gördíthető függő polc előnyei

Minden raktár életében elengedhetetlen, hogy minden négyzetmétere hatékonyan legyen kihasználva, előtérbe helyezve a helytakarékosságot. A Storeganizer, avagy gördíthető függő polc, – mely függőlegesen egymásba rakott, többsoros, tároló zsebek elvén képes maximalizálni a négyzetméterenkénti raktározás lehetőségét, – ezt hivatott elősegíteni, kiváló minőségben.

 

A slim fit gördíthető függő polc alapú raktározási megoldással átlagosan, a közlekedési idő 42%-kal csökkenthető, ami a rendelések összekészítésének hatékonyságának 26%-kos növelésével jár.

 

Bármely iparághoz könnyen alkalmazkodik a gördíthető függő polc, így használata mindenki számára ajánlott.

 

gördíthető függő polc

 

A Storeganizer kialakítása során a kézi raktározás is időtakarékossá válik, megkönnyítve a mindenki számára fontos optimális munkafolyamatok megteremtését. Tartós, rugalmas borításból készült zsebeit úgy alkották meg, hogy az azokban elhelyezett áru minden esetben könnyen hozzáférhető legyen

 

A kézi összekészítés egyik nagy kedvence, hiszen könnyen átlátható, a meglévő rendszerbe pillanatok alatt beilleszthető, és hatékonysága nem megkérdőjelezhető.

 

A slim fit gördíthető függő polc alapú raktározási megoldás, amelyet akár a meglévő raklapos állványba is beépíthetünk, tökéletes megoldást kínál a tároló tér költséghatékony optimalizálására. 

 

Bővebben:

STOREGANIZER – gördíthető függő polc

 

Annak érdekében, hogy a slim fit gördíthető függő polcos raktározást használhassuk, nincs szükség a raktár áttervezésére, hiszen a már beépített, meglévő elemekbe is beilleszthető, ezáltal lehetővé téve a raktározás folyamatát, átláthatóságát és azonnali használhatóságát.

 

A Storeganizer, gördíthető függő polc használatával az esetleg időközben felmerülő logisztikai hézagokat is könnyen át lehet vészelni, hiszen könnyedén áthelyezhetők, mindemellett megnöveli a keresés-találás idő hatékonyságát is

 

A Storeganizer függő polcra 10 év garanciát biztosítunk.

 

 

Akik már használják:

 

gördíthető függő polt referenciák

 

Rugalmas ütközésvédő a maximális biztonságért

A rugalmas ütközésvédő előnye a fém ütközésvédővel szemben, hogy nagy mértékben felveszi az ütközés során keletkezett energiát. Így az ütközést okozó gépjármű és védőelem is minimálisan sérül majd. A fém ütközésvédők esetében ez a sérülés mindkét esetben hatványozottabb, így a gépjármű és a védőelem sérülése is mérhetően nagyobb.

 

A rugalmas ütközésvédő, felvéve az ütközés energiáját, lehetővé teszi, hogy sem a gépjármű, a padozat, de az ütközésvédő sem sérül. Megakadályozva ezáltal az ezt követő felújítási, szerelési munkálatokat, ezzel pénzt és időt spórolunk meg.

 

A gyalogos forgalom elől elzárt területek elhatárolására és védelmére, az oszlop és keretvédelem, valamint a falvédelem kialakítására is tökéletes megoldás a rugalmas ütközésvédők használata, hiszen a gyalogosvédelem, az ott dolgozók biztonsága minden vállalkozás számára elsődleges szempont.

 

Betartva a rugalmas ütközésvédő előírásait, biztonságos és balesetmentes közeget teremthetünk a dolgozóink számára, így a raktáron belüli üzemi balesetek hatványozottan csökkennek és szűnhetnek meg.

 

A gyalogos forgalom jelölésére az ütközésvédő korlátjaink teljesen tökéletesek. Emellett a kézikocsik, emelők által okozott sérülések elkerülésére is alkalmasak, míg más rugalmas ütközésvédő termékünk a targoncák ellen is tökéletes biztonságot és védelmet nyújt.

 

A rugalmas ütközésvédelmet minden esetben a vásárlók igényeire szabjuk, hiszen számunkra is fontos a személy és az eszközbiztonság.

 

A rugalmas ütközésvők anyagában színezettek, így a használata során a színéből nem veszít. Nem kell újra festeni, így a karbantartás költségeivel sem kell számolni.

 

A rugalmas ütközésvédő ellenáll az UV fénynek, mindemellett pedig nagy mechanikai szilárdsággal bír, ami garantálja a hosszú élettartamot.

 

A moduljai könnyen cserélhetők, szerelhetők, a PVC mosható a legtöbb ipari kémiai tisztítószerrel. Jellemző rá a sóoldatokkal, benzinnel, olajjal, alkoholokkal, savakkal szembeni ellenállás, és nem támadják meg mikroorganizmusok vagy penészgombák.

 

Tekintettel arra, hogy éves szinten hatalmas károkat tud okozni a kisebb koccanás, nekiverődés, melyek elkerülhetetlenek a gyalogos forgalom elől elzárt területeken, érdemes a beruházás egyik elemének tekinteni a rugalmas ütközésvédők beszerzését.

További információ a rugalmas ütközésvédő megoldásainkról: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek/allvanyok-es-polcrendszerek/egyeb-rendszerek/rugalmas-utkozesvedelem/

Hagyományos raklapos állványok

Mind a raktározás, mind a logisztika folyamatában tökéletes megoldást nyújtanak a raklapos állványok. Ez optimális és hatékony raktározást tesz lehetővé szélsőséges körülmények között is.

 

A hagyományos raklapos állványok megtervezésénél minden esetben ismernünk kell a raktár belső méretét és belső kialakítását (oszlopok, tűzvédelem, légtechnika, átjárók, kapuk kiépítése). Valamint ismernünk kell a jelenlegi és jövőbeni logisztikai folyamatokat, a villástargoncák típusát és azok közlekedésére kialakított folyosók méretét. Ezek ismeretére azért van szükségünk, hogy minden helyzetet ismerve optimálisan építhessük ki a szinte minden teherféleséghez alkalmas hagyományos raklapos állványt.

 

 Így a már előre ismert jelenlegi és tervben lévő logisztikai folyamatok ismeretében a hagyományos raklapos állványt úgy építhetjük ki, hogy az a későbbiekben se okozzon fennakadást. Ez mind idő, mind költség és időgazdálkodás szempontjából kifejezetten fontos tényező lehet.

 

A hagyományos raklapos állványok legfontosabb tulajdonsága, hogy minden oldalról könnyen megközelíthető. Ez elősegíti a kézi összeszedést és a targoncák, valamint a komissiózó(s) kocsik közlekedését.

 

Nincs többé zsúfolt raktár

 

 A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állványok magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától és azok emelőszerkezeti jellemzőitől. Továbbá függ a raklap méretétől, annak súlyától és a raktárépület belmagasságától.

 

A zsúfolt munkafolyosók és raktárak nem csak a logisztikai folyamatban okoznak visszafordíthatatlan veszteséget, de balesetveszélyesek is. A jó, optimális és hatékony raktár kialakítás megtervezése és létrehozása egyszeri feladat, de utána hosszú távon, akár évtizedekig is megtérülő befektetéssé válik.

 

A hagyományos raklapos állványok alkalmazásakor bármilyen targonca közlekedhet a munkafolyosókon. Nem függ sem a targonca méretétől, sem annak típusától.

 

A hagyományos raklapos állványok az egyes rakatokhoz történő közvetlent hozzáférést biztosítanak

 

Polcrendszere szabadon állítható; könnyűszerrel növelhető vagy átépíthető. Szabadon kombinálható bármely polcos felülettel, így lehetőség nyílik az áruk (a) kézi kigyűjtésére is, megkönnyítve ezzel a logisztikai és raktári folyamatokat is.

 

A kézi kigyűjtésnél a raklapon tárolt árukhoz való hozzáférést nagymértékben megkönnyíthető az akár 100%-ban is kihúzható rakattartók alkalmazásával, erről bővebben itt olvashat: https://sr-logistic.hu/kiegeszito-termekek/kihuzhato-rakattartok/tartora-szerelheto-kihuzhato-rakattarto/

 

Amennyiben a raklapos állványban sok terméket kell elérni, akkor erre kiválóan alkalmas az állványba akár a meglévőbe is beépíthető gördíthető függőpolc, amiről bővebben itt olvashatsz: https://sr-logistic.hu/kiegeszito-termekek/storeganizer-gorditheto-fuggo-polc/

 

 

A hagyományos raklapos állvány folyamatosan kiszolgálja a raktározás és logisztikai igényeket. Újra tervezni őket csak abban az esetben kell, ha a korábbihoz képest változtatni szeretnénk a szintek egymás közötti távolságán, vagy megváltozik a rakatok súlya.

 

Az állványrendszerek leggyakoribb sérülése a targonca okozta sérülések miatt következik be. Ezeket ma már a rugalmas ütközésvédőkkel megakadályozhatja, erről bővebben itt olvashat: https://sr-logistic.hu/rugalmas-utkozesvedo-hogy-minden-biztonsagban-legyen/

 

Az állványok állapotát évente az Éves Állványvizsgálat keretében érdemes felülvizsgálni, és az alapján karbantartani, erről itt olvashat: https://sr-logistic.hu/allvanyrendszerek-felulvizsgalatanak-szuksegessege-es-folyamata/

 

Ezeket az állványrendszereket az igényeknek megfelelően kültéren és beltéren, illetve hűtőházakban, -18 Celsius fokon is biztonságban használják.

Tervezés és fejlesztés 2021-ben

Szinte még alig kezdődött el az év, máris azt látjuk, hogy megannyi tervezés és fejlesztés áll a logisztikai és raktározási szegmens előtt. Nem véletlenül.

 

A tavalyi évben eddig soha nem látott forgalmat bonyolított szinte kivétel nélkül minden raktár. Felismerhettük a hirtelen jött nehézségeket és megoldásaikat, ebben az évben pedig megkezdődhet a kivitelezés.

 

Természetesen az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. továbbra is készséggel áll rendelkezésedre akár tervezésről, akár kivitelezésről legyen szó.

 

Keress bennünket az elérhetőségeinken, ha raktárkapacitásodat, raktári és üzemi eszközeidet bővítenéd. Legyen az polc, raklapos állvány, ipari galéria (pódium), hajtott szállítópálya vagy automata raktár.

 

Webshopunkban pedig március 5-ig 10% kedvezménnyel megvásárolhatod a könnyen összeszerelhető, számtalan színben és méretben kapható polcrendszereinket, melyeket akár egyetlen darabtól is szállítunk.

 

A polcokat itt megtekintheted: https://webshop.sr-logistic.hu/iroda-otthon-garazs-muhely/termekek/19601/

 

2021 a pályázatok éve is

Miközben hihetetlen forgalmat bonyolítanak a raktározással, logisztikával foglalkozó ügyfeleink, tudjuk jól, hogy az optimális és pontos raktározás elengedhetetlen feltétele a folyamatos innováció, fejlődés és fejlesztés.

 

Épp ezért örülünk minden pályázati lehetőségnek, mely lehetővé teszi pályázó partnereink számára azokat a beruházásokat és fejlesztéseket, amelyek hozzájárulnak a logisztika és raktározás munkafolyamatainak átláthatóságának, hatékonyságának növeléséhez.

 

Tavaly is voltak ezirányú pályázatok és az idei évben is lesz jó néhány. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján remélhetjük, hogy az idén is lesz bővítésre, eszközpark beszerzésére kiírt pályázat, melyre számtalan vállalkozás nyújtja be az igényét.

 

A tervezés az új raktárak esetében elengedhetetlen, amely segíti az optimális hely kihasználást és növeli amunkafolyamatok hatékonyságát, amely által pénzt és időt is spórolunk. Ebben tudunk az első pillanattól kezdve segíteni.

 

Keress bennünket az elérhetőségeinken, ha pályázni szeretnél és a raktárkapacitásodat, raktári és üzemi eszközeidet bővítenéd. Legyen az polc, raklapos állvány, ipari galéria (pódium), hajtott szállítópálya vagy automata raktár.

 

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. újdonságairól, termékeiről a raktározáshoz kapcsolódó számtalan kiegészítőről a weboldalunkon olvashatsz.