Sorvégi automatizálás – gyors megtérülés

Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. automatizációs divíziója mára az ország egyik legnagyobb független, magyar tulajdonú rendszerintegrátorává vált. Jelentős hozzáadott értéket képviselő szolgáltatásaink közül a sorvégi automatizálás lehetőségeit mutatja be Sendula Tibor, cégünk egyik tulajdonosa és automatizációs vezetője.

 

A piaci verseny és a gazdasági kihívások arra ösztönzik a gyártókat, hogy folyamatosan optimalizálják logisztikai folyamataikat. Az automatizációval támogatott hatékonyabb munkavégzés már középtávon jelentős költségmegtakarítást eredményezhet. A sorvégi automatizálás előnyeit az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. projektjei közül az SOS-EC Logisztika Zrt. megbízásából elvégzett csomagoló- és szortírozóprojekten keresztül mutatjuk be.   

 

A feladat megfogalmazásától a logisztikai koncepcióig

A partnercég azzal az igénnyel keresett meg minket, hogy egy szállítópálya beszerzésével kívánja hatékonyabbá tenni a logisztikai folyamatait. A logisztikai tanácsadás során organikusan fejlődött ki, hogy valójában mire is van szükség. Ezután következett a koncepcióalkotás: méreteztük az áteresztőképességeket; vizsgáltuk és kiszűrtük a rendszerből a szűk keresztmetszeteket. Megterveztük a folyamatot 2D-ben és 3D-ben is; valamint szimulációval validáltuk a rendszer áteresztőképességét. Többféle megoldást javasoltunk, négy-ötféle koncepciót dolgoztunk ki. Volt olyan verzió, ahol robotokat használtak volna a szortírozásra, és olyan is, ahol robotkar rakta volna a terméket a dobozba. Végül a megrendelő a magas színvonalú tervezésnek és a szimulációnak köszönhetően megalapozott döntéssel tudta kiválasztani a számára legmegfelelőbb változatot.

 

Munkafolyamat és a rendszerbe állított gépek

A hasonló feladatok nehézségét egyrészt a koncepcióalkotás jelenti, vagyis az, hogy teljes mértékben lefedjék a partner aktuális és hosszú távú igényeit; másrészt a különböző önálló rendszerek és gépek hardveres, vezérlésszintű és szoftveres összeintegrálása egyetlen nagy rendszerré. A vizsgált projektben – a korábbi igényes megbízásoknál már megszokott kreativitással és minőségben – maradéktalanul sikerült megfelelnünk a technikai kihívásnak.

 

Amikor a megbízó megfogalmazta az igényeit, nyilvánvalóvá vált, hogy a folyamataihoz egy teljesen egyedi tervezésű konstrukcióra van szükség, gyakorlatilag a folyamataira szabott egyedi „célgépet” kell tervezni és telepíteni. Az SR-LOGISTIC Raktártechnika Kft. független rendszerintegrátorként dolgozik, ezért ennél a feladatnál is különböző gyártók termékeit elemeztük és a legmegfelelőbb részegységeket választottuk ki a rendszerszintű megoldás kialakításához.

 

Az automatizált sorvégi pályaszakasz elemei: automata kartondobozállító gép, manuális pufferpálya, két manuális beadagoló szenzorokkal, automata dobozzáró gép, két automata címkenyomtató, és a végén egy több leágazásos, szortírozó pályaszakasz.

 

A dobozállítást követően több hajtogatott doboz puffert képez. Ezeket a dobozokat az operátor maga elé tudja húzni egy passzív (nem hajtott) görgőspályán. Ezután belehelyezi a dobozba a terméket, majd tovább engedi azt, amelyikkel végzett. A második operátor a dobozt benyomja a hajtott pályára, ami egy fix pozícióban megáll. Ebben a helyzetben a biztonsági elkerítés teteje nyitott, és a két oldalán vonalkódolvasók vannak felszerelve. Az operátor ezen a nyíláson keresztül behelyezi a terméket, miközben több kódolvasó azonosítja az eszközt. Az operátor egy nyomógombbal továbbengedi a dobozt, amit a dobozzáró gép lezár. A következő fázisban a doboz oldalára egyedi azonosító címkét ragaszt az automata, majd a tetejére a kiszállításhoz szükséges egyedi, automata módon generált címke kerül. A kartondoboz ezt követően ér el a szortírozási pályaszakaszra, ahol kiszállítási címek szerint kerül szortírozásra. A folyamatba több ponton beépített szoftveres ellenőrzés biztosítja a folyamatos és megbízható működést.

 

A sorvégi automatizálás legfontosabb előnyei

– Gyors fejlesztés és kivitelezés: a koncepcióalkotás mindössze egy-másfél hónapig tartott, a kivitelezés pedig három-négy hónap alatt elkészült.

– Standard rakatok, stabilabb, szabályosabb rakatképzés: azért fontos, hogy minél rendezettebb legyen a paletta, mert a logisztikai szolgáltató – amennyiben náluk már van valamilyen szintű automatizáció – automatizációs folyamatát megzavarhatja, ha a rakatot nem megfelelően építették föl.

– Munkaerő-megtakarítás: ahol 3 műszakban dolgoznak, a tervező-kivitelező tapasztalatai szerint a sorvégi automatizációval legalább 2-5 ember munkája megspórolható. Ez megoldást jelenthet az időszakos munkaerőhiányra is.

– Rövid megtérülési idő: a tapasztalatok szerint a sorvégi automatizáció nagyon rövid megtérülési idejű beruházás. Jellemzően 0,5-2 év közötti megtérüléssel lehet kalkulálni.

 

Kivitelezés, összeszerelés, beüzemelés

Gyorsan, pontosan, határidőre végeztük el a rendszer összeszerelését és beüzemelését, beleértve a PLC programozást és szoftverfejlesztést is. Egy ilyen rendszert többszintű vezérlési logika irányít: a hardver, vagyis a fizikai eszköz vezérlésének PLC szintű vezérlése, ami a jelkezeléseket, illetve a mechanika irányítását végzi; a PLC vezérlési szint fölött pedig van egy szoftveres vezérlési szint, ami kommunikációt biztosít a partneroldali vállalatirányítási rendszer vagy raktárirányítási szoftver és a mechanika (vagy a hardver) PLC programjával.

 

Karbantartás, üzemeltetés

A karbantartási, üzemeltetési szolgáltatás a zavartalan működést, az operátorok betanítását és támogatását, valamint az esetleges hibaelhárítást egyaránt segíti. A hibabejelentés után rövid idővel kiszállunk a helyszínre, így hosszabb leállással nem kell számolnia a megrendelőnek.

 

Jellemző, hogy a beüzemelést követő felfutási időszakban előjönnek a típushibák. Ilyen hiba lehet például a dobozok ragszalagos lezárásakor a szalagszakadás, vagy ha a beadagolt, lapra hajtott, sérült vagy nedves kartondobozt nem lehet megfelelően kihajtani. A szakmai zsargonban a „babysitting” szakasz az az időszak, amikor a beüzemelést követő első egy-két hétben szakembereink folyamatos felügyeletet biztosítanak. Betanítjuk a dolgozókat a használatra, akik ekkor tapasztalják meg azt, hogy hogyan kell üzemeltetni a rendszert. A tapasztalatok szerint kb. 1-2 hét folyamatos üzem után már nincs szükség napi szintű felügyeletre. Minden sorvégi automata rendszert úgy építünk meg, hogy távolról is hozzáférjünk. Ha a vezérlésben bármilyen kérdés felmerül, akkor távolról is el tudjuk hárítani a hibát.

 

További lehetőségek sorvégi automatizálás kiépítésére…

A sorvégi automatizáció tipikus feladatai a dobozállítás, kartondobozzárás, címkézés – ám a lehetőségek tárháza ennél sokkal nagyobb. Sok más funkciót és eszközt is be lehet illeszteni az egyedi folyamatokba. Ilyenek lehetnek többek között a következők: szállítópálya-rendszerek, szortírozás, palettázás, depalettázás, raklapazonosítás, túrára rendezés, ellenőrzési funkciók.

 

…és a nem túl távoli jövőkép

A karbantartásban hamarosan tervezzük bevezetni a Microsoft HoloLens szemüveget. Ezen keresztül nemcsak az operátor látja a környezetét, hanem a hibaelhárító szakember is ugyanazt a képet láthatja. Ha bármilyen probléma adódik, amivel a gépkezelő egyedül nem tud megbirkózni, akkor egy Teams hívásban vizuálisan megerősített segítséget nyújthatunk neki. Megmutathatjuk, hogy pontosan melyik csavart húzza meg, vagy mit állítson be másképp, mire figyeljen. Akár 3D-s modelleket is megjeleníthetünk a szemüvegen keresztül.

sorvégi automatizálás sorvégi automatizálás sorvégi automatizálás

2023! Készen állunk!

Az elmúlt évek tanulságaként kijelenthetjük, hogy mind a raktározás, mind a logisztika területén egyre nagyobb a terhelés. Nem kérdés, hogy ezzel együtt növekszik a hatékonyságra és az optimális folyamatokra való igény is.

 

Örömünkre szolgált, hogy egyre többen választottak bennünket az elmúlt évben is, az SR-Logistic Raktártechnikai Kft-t a megoldás kulcsaként, ha innovációra, bővítésre, automatizálásra volt szükség.

 

Nem kérdés, hogy a fejlesztések, a nemzetközi trendek és a legújabb folyamatok tekintetében igyekszünk ebben az évben is az élen maradni, hogy Veled együtt, a vállalkozásod gördülékenységében, a raktározásban vagy annak automatizálásában segíthessünk.

 

Tudjuk mennyire embert próbáló időszak van mögötted, és teljes bizonyossággal állíthatjuk, a fejlődésre, a „mindig jobbat és többet adni” elvre mindig van hatékony megoldás.

 

Azt gondolom, nem túlzás azt állítani, együtt írtuk meg a raktározás történelmének legmeghatározóbb időszakait az elmúlt három évben, amikor minden négyzetméter, minden sor, minden cikkszám új értelmet nyert, a hatékonyságról és a pontosságról már nem beszélve. De azt kell látnom, mindannyian jól vettük az akadályokat.

 

Különös öröm, hogy ebben mi nyújthattunk segítséget; az optimalizálásban, a gyorsaságban és az innovációkban. Nem lesz ez másként idén sem.

 

Tudjuk jól, a raktározás és logisztika sok esetben „sokismeretlenes egyenletek halmaza”.

 

Jól tudjuk, hogy megannyi tényező befolyásolja a raktározás gördülékenységét és hatékonyságát, de ahogyan eddig mindig, most is biztosak vagyunk abban, hogy továbbra is megtaláljuk az optimális megoldást.

 

Függetlenül attól, mekkora a raktárad mérete, milyen logisztikai háttérrel végzitek a mindennapi tevékenységet, mindig marad egy apró rés a rendszerben, amelyet ki- és felhasználva valóban elérhetjük azt a hatékonyságot, pontosságot és a vállalkozásodon belüli még magasabb precizitást, ami nem csak időt és pénzt takarít meg, de újabb ügyfeleket is jelenthet. Munkatársainkkal folyamatosan azon dolgozunk, hogy átlátva a raktározás folyamatait, a logisztika nehézségeit, megtaláljuk azt a megoldást, ami nem csak növeli a hatékonyságot, de időt és ezzel pénzt spórol meg a vállalkozásod számára.

 

Egy dolog azonban biztos

 

Az elmúlt év is tele volt új helyzetekkel, megoldandó kihívásokkal és büszkén jelenthetem: helyt álltunk. És ha csak egyet üzenhetnénk ennek az évnek, azt mondanánk: Vártuk. Mi készen állunk.

 

Ipari galériák a teljes kényelemért

Az ipari galériák segítségével a hasznos területeket kétszeresére, háromszorosára növelhetjük. Telepítésük gyors és hatékony, miközben nem bénítják meg a raktározás jelenlegi életét és folyamatát. Így sem idő, sem pénzveszteséggel nem kell számolnunk, helyettük az üres teret tesszük használhatóvá. Mutatjuk hogyan.

 

A raktárterület növelésének kérdése minden esetben folyamatos probléma. A növekvő elvárásoknak és igényeknek megfelelően a raktár területét minden esetben növelni kell, hogy lépést tartsunk a piac követelményeivel. Költözés helyett számtalan esetben megoldást jelenthet, ha a légüres teret használjuk ki és ipari galériát telepítünk.

 

A folyamatosan változó piaci követelményeknek megfelelni csak abban az esetben tudunk, ha maximális hely és időmegtakarítással dolgozunk. Épp ezért érdemes átgondolni a raktár területének növelését az ipari galéria telepítésével.  

 

Ipari galériák telepítése változtatások nélkül

 

Az ipari galériák kivitelezésekor minden esetben a már meglévő munkafolyamatokat is figyelembe vesszük, így azon változtatni nem szükséges. A rakatok, a targoncák és komissiózás kocsik útvonala minden esetben úgy kerül kialakításra, hogy optimális begyűjtést és szállítást eredményezzen épp ezért ennek a későbbiekben sem kell változnia.

 

Tekintettel arra, hogy az ipari galériák kialakítása minden esetben az üres tér kihasználtságára irányul, így lehetővé válik, hogy az eszközök, a raktározandó áru vagy épp a munkafolyamatok esetleg a munkavállalók komfortérzetének növelését eredményezze.

 

A belmagasság maximális kihasználása ipari galériákkal

 

Ipari galériák megépítésével az eddig kihasználatlan belmagasságot tesszük hasznossá, hiszen a pódiumok építésével, telepítésével akár kétszeresére-háromszorosára is növelhetjük a raktárunk hasznos alapterületét. Így elérhetővé válik, hogy az eddig kihasználatlan légüres teret beépítve olyan hasznos területeket hozzunk létre, melyek növelik a raktározás, logisztika hatékonyságát vagy épp komfortosabb munkafolyamatokat tesz lehetővé.

 

Tekintettel arra, hogy az ipari galéria járófelületének teherbírása lehet 300, 500, de akár 1000kg/m2 is, így lehetővé válik, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható legyen ezen a felületen. Szükség esetén a világítás beszerelését is elvégezzük, így az ipari galéria, annak kiépítése után teljes – körűen használható.

Az ipari galériák kivitelezhetők led világítással, lépcsővel és gipszkartonnal így a felhasználhatóságnak valóban csak a képzelet szab határt.

 

 

Az ipari galéria felhasználásának valóban csak a szükség vagy a fantázia szab határt, hiszen rács vagy pozdorja járófelülete számtalan felhasználást tesz lehetővé. Ennek kialakítása nagyban függ attól, milyen területen készülünk használni azt.

 

Megrendelőink körében elterjedt, hogy öltözőként, irodaként, raktárterületként használják az ipari galériát, attól függően mire van a hatékonyság vagy a komfort növelése érdekében a legnagyobb szükség. Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa.

 

A pódiumok kialakításakor igény szerint építhetünk szállítópályát, raklap átadót vagy éppen liftet is, attól függően, hogyan szeretnék azt a leghatékonyabban használni. Ezzel a munkafolyamatok hatékonyságát is növelhetjük, pénzt és időt takarítva meg az eddigi folyamatok tekintetében.

 

Ahány igény, annyi járófelület

 

Az ipari galéria kiépítésekor az alsó szinten lévő gépek elrendezését figyelembe véve, a pódium lábainak kiosztását a már meglévő és működő folyamatokhoz igazítjuk.

A pódium felületeinek kiválasztását a teherbírás figyelembevétele mellett szintén a felmerülő igényekhez igazítjuk, ráadásul a kiépítés során a már folyamatban lévő munkafolyamatokat nem kell megszakítani.

 

A bővítés és kiépítés során attól sem kell tartani, hogy a bővítés megnehezíti a raktározás jelenlegi életét, hiszen nem időigényes, valamint a már megszokott útvonalak és folyamatok figyelembevételével történik.

 

Az tartószerkezet színe igény esetén igazodhat a vállalkozás arculatához.

 

Az ipari galériák könnyen költöztethetőek

 

Az ipari galéria megannyi pozitív tulajdonsága mellett meg kell említenünk, hogy nem csak bővíthető a később felmerülő igények szerint, de számtalanszor szét, majd összeszerelhető. Így akár költözésről, akár a raktár bővítéséről legyen szó, bármely területen kiválóan alkalmazható, a belmagasság kihasználásának érdekében.

 

A belmagasság kihasználásának lehetőségére az ipari galéria az egyetlen olyan megoldás, mely gyorsan és hatékonyan telepíthető. Ezáltal kétszeresére, akár háromszorosára növelhetjük a hasznos területet anélkül, hogy emiatt költöznünk kellene. A telepítése nem bénítja meg a raktározás jelenlegi életkörülményeit és ennek folyamatát. Így attól sem kell tartanunk, hogy emiatt idő és pénzveszteséggel kellene számolnunk.

 

Karos állványok a hosszú szálirányú anyagok elsődleges megoldása

A hosszú szálirányú anyagok tárolására – mint gerenda, profilok csövek vagy fűrészáruk, – tökéletes lehetőséget nyújtanak a karos állványok.

 

A karos állványok lehetővé teszik ezen anyagok és rakatok manuális kezelését és tökéletesen megfelelnek az emelőszerkezetekkel történő munkavégzésnek is, mint mobildaruk, darus tehergépkocsik, targoncák.

 

Ahhoz, hogy a megfelelő hatékonysággal rendelkező, minden szempontból megfelelő karos állványt építhessük ki, minden esetben tudnunk kell a raktározandó termékek méretét mind magasság, mind hosszúság tekintetében. Így ezek tervezése és kiépítése igényre szabható annak érdekében, hogy hosszútávon nyújtson kényelmes használhatóságot.

 

A karos állványok rendszere függőleges oszlopokból és – a stabilitás biztosítása érdekében – az alapi részen egy vagy több vízszintes talpból áll.

 

Az oszlopok melegen-hengerelt, különböző hosszúságú fém gerendákból készülnek, így azokkal különböző tároló-magasság érhető el. Különböző hosszúságú karok kerülhetnek az oszlopra, amelyekre a teher helyezhető.

 

A karos állványoknak számtalan előnye van, de összeszedtük azokat, melyeket a vásárlóinkkal együtt a legfontosabbnak tartunk:   

 

  • Egyszerű szerkezete ellenére nagy teherbíró képesség jellemzi
  • Mivel az összes alkotóelem egymáshoz kapcsolható, ezáltal kiváló mobilitást biztosít, bármikor szét és összeszerelhető
  • Szükség esetén költöztethető
  • Kialakítása révén a karos állványrendszer gyors és könnyű összeszerelését
  • Szükség szerint kialakítható egy- illetve kétoldalas karos állvány is.
  • Tökéletes megoldás szálanyagok, profilok, csövek, fűrészáru tárolására.

 

Anyaga nem korrodál, így hosszútávú, kényelmes használatot biztosít és a felújítási költséggel sem kell számolnunk.

 

A karos állványok egyik, mobil vázra is szerelhető rendszere a gördíthető karos állvány.

 

KAROS ÁLLVÁNY gördíthető, nagy, közepes és kis teherbírású kivitelben is megvalósítható.

 

Annak érdekében, hogy a hosszú szálirányú anyagok tárolása és hozzáférése is hatékonyan történjen, a karos állvány bármely formája kiépíthető. Rugalmas megoldást biztosít mind a géppark számára, mind a manuális kigyűjtés során.  

 

Még mindig a legáltalánosabb állványrendszer a hagyományos raklapos állvány

Amikor az egyes rakatokhoz való hozzáférés a cél, még mindig a hagyományos raklapos állvány a legkeresettebb rendszerünk. Nem véletlen, hiszen ez a legáltalánosabb állványrendszer számtalan előnnyel bír:

 

  • A hagyományos raklapos állványrendszer egy olyan acél polcrendszer, amely jól kombinálható polcos felületekkel az áruk kézi kigyűjtésére.
  • Ez a típusú raktár berendezés esetében az egyik legjobb a raktárállomány feletti teljes kontroll: az egyes raktér egységek mindegyikét egy-egy raklap foglalja el.
  • Maximális alkalmazhatóság bármilyen teherféleséghez mind a tömeg, mind pedig a térfogat tekintetében.

 

 

A hagyományos raklapos állvány kialakításakor minden esetben figyelembe kell vennünk az állványok és a munkafolyosó méretét, továbbá az állványmagasság szempontjából mérlegelnünk kell a villástargoncák típusait, azok emelőszerkezeti jellemzőit és meg kell tudnunk határozni a rajta tárolt raklapok maximális súlyát. Ezen adatok és mérések eredménye minden esetben elengedhetetlen, hogy egy hosszú távon is optimálisan használható hagyományos raklapos állványrendszerünk legyen, melynek magassága minden esetben függ a raktárépület belmagasságától.

 

A raktár megtervezésénél fontos szempont lehet a jövőbeni raklapok súlyával is számolni, hiszen a raktár mindenekelőtt a kényelmet, a könnyebb logisztikát szolgálja.

A hagyományos raklapos állvány a legáltalánosabb polcrendszer, melynek kialakításakor minden esetben a fentebb említett tényezőket figyelembe kell vennünk, hiszen az állványrendszer kialakításának egyik kulcsa a munkafolyosó átjárhatósága.

 

A hagyományos raklapos állvány tervezésénél és kivitelezésénél kifejezetten fontos, hogy elkerüljük a zsúfoltságot, hiszen egyrészt balesetveszélyes, másrészt targoncával kezelhetetlenné válhat. Ennek megtervezése egyszeri feladat, de utána hosszú évekre, évtizedekre kiszolgálja a raktárat.

 

A hagyományos raklapos állványrendszer egyik nagy előnye, hogy polcrendszere szabadon állítható

 

A hagyományos raklapos állvány teljes mértékben alkalmazkodik a rajta tárolt rakatok és dobozok méretéhez, így, ha ez később változik elegendő csak átszerelni a tároló szinteket. Mivel nincs szükség a rakat változtatása miatt új állványrendszer beszerzésére időt és pénzt spórolhatunk meg.

Mindemellett meg kell említenünk, hogy a polcok segítségével az áruk kézi kigyűjtése is egyszerre lehetéségessé válik, így egyszerűbbé téve ezt a munkafolyamatot.

 

A hagyományos raklapos állvány másik hatalmas előnye, hogy polcrendszere mind a két irányban szabad, ezáltal lehetőség van a teljes kihasználásra, hiszen a polc mind a két oldalára helyezhetünk árut, könnyebben átlátjuk azt, és a logisztikai feladatok ezáltal sokkal gördülékenyebben, hatékonyabban működhetnek.

A hagyományos raklapos állvány egy olyan fém állványrendszer, mely alkalmazható minden teherféleséghez, mind tömeg, mind térfogat tekintetében. Anyaga korrózióálló, így nem kell félnünk a rozsdásodástól, és az egyéb meghibásodástól.

 

A rugalmas ütközésvédelem használatával a hagyományos raklapos állvány és annak lábazata is könnyen óvható a nekiverődésektől és ütközésektől.

 

Rugalmas ütközésvédelem: Kapcsolj turbó fokozatra a biztonság terén is

Éves szinten hatalmas károkat tud okozni a raktározás életében a legegyszerűbb koccanás vagy nekiverődés is, a személyes biztonságot már nem is említve. Akár a munkafolyosókon, akár a gyalogos forgalomtól elzárt területeken kialakított biztonság elsődleges szempont minden raktár életében. A rugalmas ütközésvédelem lehet a legjobb ellenszer.

 

A rugalmas ütközésvédelem használható a belső területek állvány, oszlop, keret és falvédelmének kialakítására is, hatalmas összegeket takarítva meg ezáltal.

 

A rugalmas ütközésvédelem használható a gyalogos forgalom részére lezárt területeken kívül az oszlop és keretvédelem, az állványvédelem és a falvédelem kialakítására is.

 

Egyszeri beruházással könnyen védekezhetünk a balesetek és anyagi károk ellen a rugalmas ütközésvédők széles skálájával.

 

A gyalogosvédelem minden vállalkozás számára elsődleges szempont.

 

Épp ezért kifejezetten fontos megemlítenünk az ütközésvédő korlátok palettáját, ami nem csak színében figyelemfelkeltő, de valóban védi a gyalogosokat.

 

A raktáron belüli üzemi balesetek száma egyre növekvő tendenciát mutat, épp ezért fontos védenünk a gyalogosokat mind a raktárban, mind az üzemekben.

 

Betartva az előírásokat és a rugalmas ütközésvédelmet alkalmazva a balesetek megszűnnek, így biztonságos munkakörnyezetet hozhatunk létre.

 

Egyes ütközésvédő korlátjaink teljesen tökéletesek a forgalom jelölésére és a kézikocsik, emelők által okozott sérülések elkerülésére, míg mások a targoncák ellen is tökéletes biztonságot és védelmet nyújt.

Ezeket minden esetben a vásárlók igényeire szabjuk, hiszen számunkra is fontos a személyi biztonság.

 

Az állványvédelemben és az épület állagmegőrzésében is kiemelt fontossággal bírnak a rugalmas ütközésvédők.

 

Minden egyes koccanás és nekiverődés hatalmas károkat képes okozni. Az állványok, az állvány lábainak épsége azonban a biztonságos és gördülékeny raktározás és logisztika kulcsa. Épp ezért időben érdemes gondoskodni ezek megóvásáról, mielőtt annyira sérülnének ezek a szerkezetek, hogy cserélni kellene.

 

Az állványok cseréje nem csak anyagi befektetés, de időkiesés is. Valamint azt is számításba kell vennünk, hogy a logisztikai és raktározási folyamatokba sokkal inkább csúszik hiba, ha közben újabb állványokat kell beépíteni.

 

A rugalmas ütközésvédelem, ezen belül is az állványvédelem célja az esetleges balesetek elkerülése, az ebből eredő sérülések elkerülése. Így anyagilag is sokkal kevesebbe kerül az ütközésvédelem kialakítása, mint az annak hiányából származó sérülések javítása, illetve az állványok és állványlábak cseréje.

 

 

A gépek épségéért is felel a rugalmas ütközésvédelem

 

A raktárban, üzemben található gépek sok esetben több tíz-százmilliós nagyságrenddel bírnak, mindennapi zökkenőmentes munkájuk pedig bevételt jelent. Épp ezért ezek óvása szintén fontos feladat. Ezt a feladatot a rugalmas ütközésvédővel, vagy adott esetben a rugalmas korlátokkal bármikor megteheted, így nem csak a dolgozók testi épségét véded, de a gépek élettartama is sokkal hosszabb, ezáltal a termelési folyamatok is zökkenőmentesek, és nincs felesleges leállás, szerelési és karbantartási plusz időkiesés, csak a megszokott folyamat és biztonság.

 

Rugalmas kontra fém ütközésvédő

 

A rugalmas ütközésvédelem az ütközés során keletkezett energia nagy részét felveszi, ezáltal védhetjük a targoncák és a falak, oszlopok állagát egyszerre.

 

A korábban használt fém ütközésvédők valóban védték a falat, oszlopot, állványt, de fém anyagának köszönhetően a targoncában vagy a komissiózó kocsiban okozott kár előbb-utóbb jelentőssé vált.

 

A rugalmas ütközésvédő azonban az ütközés pillanatában már visszanyeri eredeti formáját, így az általa védett elem sem sérül. Így a karbantartási költségek csökkennek, ezáltal az eddig erre fordított összeg a cégben marad, jelentős megtakarítást eredményezve.

 

A rugalmas ütközésvédő anyagában színezett, így nem igényel javítást, festést. Még évek múltán sem. Színe minden esetben figyelemfelkeltő, messziről is könnyen észrevehető.

 

Hosszú élettartam

A rugalmas ütközésvédők mindegyike nagy mechanikai szilárdsággal bírnak, magas a kopásállósága és az UV fénytől sem kell védenünk. Kül- és beltéri használatra is egyaránt alkalmazható, hiszen anyagösszetételének köszönhetően nem korrodál.

 

Felszerelése, telepítése nem igényel szaktudást, rövid idő alatt elkészül.

 

Amennyiben a raktáron belül bármilyen szerkezeti változás történik, a rugalmas ütközésvédők könnyen áttelepíthetőek, cserélhetőek, így nincs szükség újak vásárlására.

 

Tisztítása egyszerű, hiszen a rugalmas PVC bármivel tisztítható, legyen az kémiai tisztítószer, benzin vagy alkohol. A rugalmas ütközésvédő anyagára jellemző, hogy nagy a savakkal szembeni ellenállása, valamint nem penészedik, és a korróziótól sem kell tartani.

 

A raktár épületének állaga, és benne a targoncák, komissiózó kocsi védelme nem csak rövid, de hosszútávon is megtérülést eredményeznek. A két karbantartás közötti idő kitolódik. Így marad a hatékony, átszervezés nélküli folyamatos logisztika és raktározás. Ez minden esetben növeli a cég hatékonyságát és ezáltal biztos alapokat teremt továbbra is.

 

Webáruház akár egyetlen darabtól is

 

Amikor megterveztük a webáruház konstrukcióját, fő célunk volt, hogy mindenki, akár egyetlen darabtól is hozzájuthasson azokhoz – a raktározásban elengedhetetlen – eszközökhöz, amikre szüksége van.

 

Ha még nem találkozott volna vele, webáruházunkat itt érheti el: https://webshop.sr-logistic.hu/

 

Minden igényt kielégíthetünk

 

Örömünkre szolgál, hogy azt látjuk, mind a profi, félprofi és lakossági igényeket is ki tudjuk szolgálni nem csak a hazai vásárlóközönség, de a szomszédos országok felé is.  

 

Így végre legyen szó egy kisebb műhelyről, garázsról, vagy épp irodai polcrendszerről, lehetőség nyílik magas minőségben, precíz és pontos kiszolgálással megrendelni akár egyetlen darab terméket is.

 

Kínálatunkban többek között megtalálhatók a polcos állványok, állványrendszerek, biztonság és jelöléstechnika, szállító és komissiózókocsik, emeléstechnika, csomagolástechnika.

 

Külön örömünkre szolgál, hogy míg fő profilunk, a raktárak teljes működési igényeinek kiszolgálása, addig a webshop képessé vált a kisebb megrendeléseket teljesíteni, legyen az egyetlen, vagy pár darabos megrendelés. Így magánszemélyek is rövid határidőn belül vásárolhatnak kínálatunkból.

 

Természetesen, amennyiben a webshop-tól eltérő megrendelés, igény érkezik, egyedi ajánlatkészítéssel állunk leendő és meglévő partnereink szolgálatára, a már megszokott magas minőségben és profizmussal.

 

 Raktártermékeink a webshopban ötvözik a magas minőséget, precizitást és szakértelmet, mely minden kis és nagyüzemi berendezést lehetővé tesz.

 

A webshop kínálata természetesen napról napra, folyamatosan bővül, figyelve az érdeklődők, vásárlók igényeit, feltérképezve a jövőre vonatkozó vásárlási szokásokat. Így érdemes folyamatosan figyelni a kínálatot vagy feliratkozni a hírlevélre, hiszen folyamatosan beszámolunk az új termékeinkről.

 

Így már megvásárolható nálunk kiskereskedelmi mennyiségben, akár egy-két darabban a rugalmas ütközésvédő, karos és raklapos állvány, szállítókocsik vagy AR Shelving polcrendszerek is.

 

Amennyiben valamely termékből többet, vagy tervezést igénylően szeretne vásárolni, továbbra is állunk rendelkezésére. Adja le igényeit, elképzeléseit ajánlatkérés formájában és szakembereink felveszik Önnel a kapcsolatot.

 

Hiszen minden elképzelés fontos a számunkra.

Minden, amit a pallet shuttle raklapos állvány rendszerről tudni érdemes

 

A Pallet Shuttle tökéletes lehetőség olyan állványrendszereken, ahol azonos méretű termékek vannak, és a be- és átjárható raktáraknál gyorsabb árumozgásra van szükség, annál is inkább, hiszen félautomata rendszere a nagy sűrűségű, tömör tárolást teszi lehetővé.

 

Különbség közte és a be-és átjárható raklapos állvány között, hogy a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer esetében a sorokban nem a targonca közlekedik, hanem az áru átmozgató „shuttle” kocsi, mely távirányítással pontosan azt az árut emeli ki a sorok közül, amelyikre szükségünk van.

 

A Shuttle kocsi teherbírása akár 1,5 tonna is lehet, így lehetővé válik a nehéz súlyok átmozgatása is.

 

A Pallet Shuttle állványrendszer egyik nagy előnye, hogy nincs szükség a targoncás forgalomra a használatához, kiküszöbölve ezzel a forgalom adta hibalehetőségeket és koccanásokat. A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával ugyanis feleslegessé válik a targonca sorok közötti be- és áthajtása, hiszen ezt használva az áru utazik a targoncához és nem fordítva. Az állványrendszerhez általában két Shuttle kocsi tartozik, de a raktározási folyamat ismeretében a tetszőleges készletezés is bármikor megvalósítható.

 

Hatékonyság tekintetében a termékmozgatás is gyorsabbá válik, így lehetővé válik a hatékony, időtakarékos munkavégzés, valamint a kigyűjtés is hibamentessé válik általa.

 

A görgős és bejárható állványok sokkal hatékonyabb alternatívája a Pallet Shuttle állványrendszer, hiszen a rendszer működtethető FIFO és LIFO elven is, így akár étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is üzemeltethető.

 

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer előnyei:

Idő- és költségmegtakarítás, gyors, pontos és hatékony munkavégzés érhető el általa.

Kevesebb targoncahasználatot igényel, gyorsabb az automatizált áru átmozgatás, megszűnik a téves árukiválasztás, valamint a szokásos forgalomból eredő koccanások és nekiverődések.

 

Alacsonyabbá válik a sérülések kockázata

 

Azzal, hogy a targoncát kivonjuk a sorok közötti forgalomból, mind a targoncák, mind pedig a gyalogos forgalom kockázata alacsonyabb rizikófaktorral működik majd, a fal, oszlop és géppark védelme pedig megsokszorozódik. Ezáltal lehetővé válik, hogy a szervizelésre, javításra, karbantartási munkálatokra fordított időt a hatékony termelésre, vagy logisztikára fordíthassuk.

 

Automata rendszerének köszönhetően gyors, pontos és megbízható

 

Megszűnik a téves árukiemelés, hiszen a félautomata Shuttle kocsi automatikusan hozza, viszi a raklapokat, átmozgatja az árut és szállítja azokat a targoncához, így gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínál.

 

Bármilyen típusú targonca esetében képes az átadásra, így a már meglévők cseréje nem válik szükségessé.

 

Pallet Shuttle állványrendszernek köszönhetően az áruk közötti réstávolság nem opció

 

A Pallet Shuttle állványrendszer segítségével a készletek szorosan illeszkedve tárolhatók egymás mellett, hiszen többé nem szükséges a targonca villájára hagyatkozni. A réstávolság megszűnésével az állványokon sokkal több áru fér el, könnyebbé és optimálissá válik a raktározás. Akár duplájára is nőhet a raktározási kapacitás a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával szemben a hagyományos raklapállványokkal.

Működési hőmérséklet: 0°C és +45°C között / BZ: -1°C és -30°C között

 

Ennek köszönhetően mind étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is kockázat nélkül üzemeltethető.

 

Különböző kivitelei igazodnak az egyedi raklapméterekhez is.

Ipari galéria a maximális helykihasználáshoz

A raktárterület növelése folyamatosan felmerülő kérdés és probléma. Hiszen a folyamatosan változó és növekvő elvárásoknak megfelelősen a raktár területét is növelni kell. Ahhoz, hogy folyamatos legyen a munkavégzés a költözés nagyon sok esetben nem opció, ilyenkor érdemes kihasználni a légüres teret és ipari galéria kivitelezésében gondolkodni.

 

A folyamatosan változó piaci követelményeknek megfelelni csak abban az esetben tudunk, ha maximális hely és időmegtakarítással dolgozunk. Épp ezért érdemes átgondolni a raktár területének növelését az ipari galéria telepítésével.  

 

Ipari galéria a jelenlegi állomások figyelembevételével.

 

Az ipari galéria állványait minden esetben a már jól kialakult munkafolyamatok figyelembevételével alakítjuk ki. A rakatok, a targoncák és komissiózás kocsik útvonala minden esetben úgy kerül kialakításra, hogy optimális begyűjtést és szállítást eredményezzen épp ezért ennek a későbbiekben sem kell változnia.

 

Az ipari galéria kialakítása minden esetben a légüres tér kihasználtságára irányul, ezáltal lehetővé téve az eszközök, a raktározandó áru vagy épp a munkafolyamatok esetleg a munkavállalók komfortérzetének növelését.

 

Maximális helykihasználás az ipari galéria segítségével

 

Az ipari galéria segítségével az eddig kihasználatlan belmagasságot tesszük használhatóvá. A pódiumok építésével, telepítésével akár kétszeresére-háromszorosára is növelhetjük a raktárunk hasznos alapterületét. Így elérhetővé válik, hogy az eddig kihasználatlan légüres teret beépítve olyan hasznos területeket hozzunk létre, melyek növelik a raktározás, logisztika hatékonyságát vagy épp komfortosabb munkafolyamatokat tesz lehetővé.

 

Az ipari galéria felhasználásának csak a szükség vagy a fantázia szab határt, hiszen rács vagy pozdorja járófelülete számtalan felhasználást tesz lehetővé. Ennek kialakítása nagyban függ attól, milyen területen készülünk használni azt.

 

Az ipari galéria járófelületének teherbírása lehet 300, 500, de akár 1000kg/m2 is, így lehetővé válik, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható legyen ezen a felületen. Szükség esetén a világítás beszerelését is elvégezzük, így az ipari galéria, annak kiépítése után teljes – körűen használható.

 

Az ipari galéria megannyi felhasználhatóságot lehetővé tesz. Így használhatjuk öltözőként, irodaként, raktárterületként, attól függően mire van a hatékonyság vagy a komfort növelése érdekében a legnagyobb szükség. Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa.

 

Az ipari galériák kivitelezhetők led világítással, lépcsővel és gipszkartonnal így a felhasználhatóságnak valóban csak a képzelet szab határt.

 

A hely kihasználásától függően, igény szerint raklap átadót, szállítópályát vagy liftet is építhetünk. Így valóban minden elképzelés megvalósítható pódium megépítésével. A munkafolyamatok hatékonyságát is növelhetjük, pénzt és időt takarítva meg az eddigi folyamatok tekintetében.

 

Ahány igény, annyi járófelület

 

A pódium felületeinek kiválasztását a teherbírás figyelembevétele mellett szintén a felmerülő igényekhez igazítjuk, ráadásul a kiépítés során a már folyamatban lévő munkafolyamatokat nem kell megszakítani.

 

Az ipari galéria kiépítésekor az alsó szinten lévő gépek elrendezését figyelembe véve, a pódium lábainak kiosztását a már meglévő és működő folyamatokhoz igazítjuk.

 

Az összeszerelése gyors és könnyű, így attól sem kell tartani, hogy a bővítés megnehezíti a raktározás jelenlegi életét, hiszen nem időigényes, valamint a már megszokott útvonalak és folyamatok figyelembevételével történik.

 

Az tartószerkezet színe igény esetén igazodhat a vállalkozás arculatához.

 

Költöztethető ipari galéria

 

Az ipari galéria megannyi pozitív tulajdonsága mellett meg kell említenünk, hogy nem csak bővíthető a később felmerülő igények szerint, de számtalanszor szét, majd összeszerelhető. Így akár költözésről, akár a raktár bővítéséről legyen szó, bármely területen kiválóan alkalmazható, a belmagasság kihasználásának érdekében.

 

Mindent összevetve az ipari galéria az egyetlen olyan megoldás, mely gyorsan és hatékonyan telepíthető. Ezáltal kétszeresére, akár háromszorosára növelhetjük a hasznos területet anélkül, hogy emiatt költöznünk kellene. A telepítése nem bénítja meg a raktározás jelenlegi életkörülményeit és ennek folyamatát. Így attól sem kell tartanunk, hogy emiatt idő és pénzveszteséggel kellene számolnunk.

 

Ebben az évben is a maximumra törekszünk!

Mind a raktározás, mind a logisztika területén egyre nagyobb a terhelés, és ezzel egyenes arányban nő a hatékonyságra való igény.

Tagadhatatlanul ismét egy különös évet tudhatunk magunk mögött. Egy dolog azonban biztos. Ugyanúgy, mint a Te vállalkozásod, mi is a maximumra törekedtünk minden héten, minden nap.

 

Azt gondolom, nem túlzás azt állítani, együtt írtuk meg a raktározás történelmének legmeghatározóbb időszakait az elmúlt két évben, amikor minden négyzetméter, minden sor, minden cikkszám új értelmet nyert, a hatékonyságról és a pontosságról már nem beszélve. De azt kell látnom, mindannyian jól vettük az akadályokat.

 

Különös öröm, hogy ebben mi nyújthattunk segítséget; az optimalizálásban, a gyorsaságban,

a raktározás gördülékenységében és átláthatóságában.

 

És bár tudjuk, hogy számtalan tényező befolyásolja a raktározás folyamatait, örömmel töltött el bennünket a tudat, hogy segíthettünk megoldani a sokszor „sokismeretlenes egyenleteket”. Nem lesz ez másként idén sem.

 

Függetlenül attól, mekkora a raktárad mérete, milyen logisztikai háttérrel végzitek a mindennapi tevékenységet, mindig marad egy apró rés a rendszerben, amelyet ki- és felhasználva valóban elérhetjük azt a hatékonyságot, pontosságot és a vállalkozásodon belüli még magasabb precizitást, ami nem csak időt és pénzt takarít meg, de újabb ügyfeleket is jelenthet.

 

Te a napi megoldásokra keresed lehetőségeket, mi pedig folyamatosan a hosszútávú optimalizálásra törekszünk. Arra, ami megkönnyíti a mindennapok feladatát, legyen az komissiózás, vagy épp a géppark helyének megválasztása, avagy ezek biztonságának megőrzése. Hiszen annyi szálon tevődik össze az, amit mi raktározásnak hívunk.

 

Egy dolog azonban biztos

 

Az elmúlt év is tele volt új helyzetekkel, megoldandó kihívásokkal és büszkén jelenthetem: helyt álltunk. És ha csak egyet üzenhetnénk a ennek évnek, azt mondanánk: Vártuk. Mi készen állunk.

 

Fordulj hozzánk bizalommal ebben az évben is, hiszen minden erőnkkel, tudásunkkal és tapasztalatunkkal azon leszünk, hogy megoldjuk számodra a raktározásban és logisztikában felmerülő nehézségeket.

Tesszük ezt azért, mert hiszünk a maximalizmusban, a helyzetekben és abban, hogy nem létezik olyan tér, olyan helyzet, olyan feladat, ami gátat szabna a hatékonyságnak. A raktározásban sem.