Karos állvány a hosszú szálanyagok tárolására

Számtalan esetben találkozunk azzal a problémával, hogy nehézséget jelent a hosszú szálirányú anyagok, mint például gerenda, profilok, csövek vagy fűrészáruk tárolása. A karos állvány azonban ezen anyagok tárolására alkalmas rendszer, mely lehetővé teszi a raktározandó áruk manuális kezelését, az emelőszerkezetek (mobildaruk, darus tehergépkocsik, targoncák) mellett.

 

A karos állvány kiépítési mérete nagyban függ a raktározandó termékek paramétereitől, mind hosszúság, mind magasság tekintetében.

 

A karos állvány rendszer függőleges oszlopokból és – a stabilitás biztosítása érdekében – az alapi részen egy  vízszintes talpból áll.

 

Különböző hosszúságú karok kerülhetnek az oszlopra, amelyekre a teher helyezhető. A karok hossza, kialakítása igazodik a tárolandó rakat súlyához, méretéhez. Az oszlopok melegen-hengerelt, különböző hosszúságú fém gerendákból készülnek, amelyekhez a tartókarokat 50 milliméterenként, a terheléstől és kialakítástól függően kapcsolható vagy csavarozott módon rögzítik, így azokkal különböző tárolószint-magasság érhető el.

 

A karos állványrendszer főbb előnyei:

 

 • Egyszerű szerkezet és nagy teherbíró képesség jellemzi
 • Kitűnő mobilitást biztosít, hiszen az összes alkotóelem könnyen egymáshoz kapcsolható
 • Kialakítása lehetővé teszi a karos állványrendszer gyors és könnyű összeszerelését
 • Szükség szerint kialakítható egy- illetve kétoldalas karos állvány is.
 • Tökéletes megoldás szálanyagok, profilok, csövek, fűrészáru tárolására.
 • Igény szerint, lemezzel, ráccsal borított felület is kialakítható.
 • Kültéren is kiválóan alkalmazható, lemezborítással ellátható.
 • A kialakítás lehet horganyzott, vagy igény szerint festett kivitelű

 

Anyaga nem korrodál, így hosszútávú, kényelmes, felújítási költségektől mentes használatot biztosít.

 

A karos állvány egyik, mobil vázra is szerelhető rendszere a gördíthető változat.

 

A karos állvány a rendelkezésre álló tér kihasználásának érdekében mobil alvázra is szerelhető. A kerekekkel ellátott alvázakat motorok hajtják.

A mobil karos állványok hosszú áruk tárolására is alkalmasak, amelyek manuálisan mozgathatók villás targoncákkal vagy más emelőszerkezetekkel.

 

 • Jelentős helymegtakarítás érhető el a mobil alváznak köszönhetően.
 • Gyors és könnyű összeszerelhetőség, a mobil karos állvány alkatrészeinek kialakítása révén.
 • Az összes alkotóelem könnyen egymáshoz kapcsolható és kitűnő mobilitást biztosít.

 

Attól függően, hogy előre láthatóan mekkora rakatot kell bírnia a karos állványnak, kiépíthető a különböző teherbírású konfiguráció.

 

Az alkatrészeik kialakítása lehetővé teszi a gyors és könnyű összeszerelhetőséget, így a raktár esetleges költözése esetén is könnyen szét, majd összeszerelhető.

Ipari galéria, avagy tökéletes megoldás a raktár területének növelésére

 

A raktározás és logisztika területén állandóan felmerülő kérdés és feladat, hogy hogyan növeljük a raktár területét költözés nélkül.  Ahhoz, hogy készek legyünk megfelelni a folyamatosan változó piaci követelményeknek, és a raktározandó készletet kényelmesen, maximális hatékonysággal és logisztikával raktározhassuk, szükséges átgondolni a raktár területének növelését ipari galéria telepítésével.

 

A rakatok, a targoncák és komissiózás kocsik útvonala minden esetben úgy kerül kialakításra, hogy optimális begyűjtést és szállítást eredményezzen. Épp ezért az állványokat, közlekedő útvonalakat minden esetben a hatékonyságnak megfelelően alakítjuk ki. A raktár területének bővítésére épp ezért tökéletes megoldás, ha ezt pódium kiépítésével érjük el; kihasználva a légüres tér adta lehetőséget.

 

Az ipari galéria segítségével maximális kihasználtságot érhetsz el az eredeti raktárterületen belül.

 

a raktár belmagasságát kihasználva pódiummal kétszeresére, vagy háromszorosára is növelheted a raktárad hasznos alapterületét. Így elérhetővé válik, hogy az eddig kihasználatlan légüres teret beépítve olyan hasznos területeket hozzunk létre, melyek növelik a raktározás, logisztika hatékonyságát vagy épp komfortosabb munkafolyamatokat tesz lehetővé.

 

Az ipari galéria rács vagy pozdorja járófelülete számtalan felhasználást tesz lehetővé. Ennek kialakítása nagyban függ attól, milyen területen készülünk használni azt.

 

Az ipari galéria járófelületének teherbírása lehet 300, 500, de akár 1000kg/m2 is, így lehetővé válik, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható legyen ezen a felületen. Szükség esetén a világítás beszerelését is elvégezzük, így az ipari galéria, annak kiépítése után teljes – körűen használható.

 

Számtalan lehetőség az ipari galériával

 

Az ipari galéria felhasználására számtalan lehetőség létezik. Vannak ügyfeleink, akik öltözőként, irodaként, raktárterületként használják a pódiumot, attól függően, mire van a hatékonyság vagy a komfort növelése érdekében a legnagyobb szükség. Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa.

A hely kihasználásától függően, igény szerint raklap átadót, szállítópályát vagy liftet is építhetünk, így valóban minden elképzelés megvalósítható pódium megépítésével.

 

Rácsos, csúszásmentes vagy sima járófelület?

 

A pódium felületeinek kiválasztását a teherbírás figyelembevétele mellett szintén az igényeidhez igazítjuk.

 

Az ipari galéria kiépítésekor a munkafolyamat megszakítás nélkül folytatódhat, és az alsó szinten lévő gépek elrendezését figyelembe véve, a pódium lábainak kiosztását ehhez igazítjuk.

 

Az összeszerelése gyors és könnyű, így attól sem kell tartani, hogy a bővítés megnehezíti a raktározás jelenlegi munkafolyamatait, hiszen nem időigényes.

 

Az tartószerkezet színe igény esetén igazodhat a vállalkozás arculatához.

 

Az ipari galéria, ami veled mehet, ha költözöl.

 

A pódium megannyi pozitív tulajdonsága mellett meg kell említenünk, hogy nem csak bővíthető a később felmerülő igények szerint, de számtalanszor szét, majd összeszerelhető. Így akár költözésről, akár a raktár bővítéséről legyen szó, bármely területen kiválóan alkalmazható, a belmagasság kihasználásának érdekében.

 

ipari galéria

 

Automatizált anyagmozgatás és szortírozás a Láng Kft-nél

Mi kell ahhoz, hogy a mai kiélezett piaci versenyben valaki ne csak az élvonalban, de folyamatos úttörőként is helyt álljon az autóalkatrész disztribúciós piacán? A kiélezett versenyhelyzetben ugyanis a Láng Kft. nem csak, hogy megtartja a jelenlegi magas színvonalat, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően követendő példa is.

 

Az LKQ csoport tagjaként nem csak a tempót diktálja, de folyamatosan bővülő termékpalettával, állandó kihívásokkal és folyamatos inspirációkkal tartja meg a versenyelőnyét.

 

Épp ezért volt különösen nagy öröm számunkra, hogy bennünket választottak annak érdekében, hogy teljes automata-rendszert tervezzünk és építsünk, mely automatizálja a galéria minden szintje és a csomagolópont közötti anyagmozgatást. Természetesen ügyelnünk kellett arra, hogy az általunk tervezett automata rendszer összeköttetésben álljon a Láng Kft. jelenlegi raktárkezelési-rendszerével, így ezek összhangjaként minden kikomissiózott termék a megfelelő csomagponthoz kerül.

 

A pontos és precíz logisztikai folyamatok itt is kifejezetten fontosak voltak

 

A Láng Kft. szinte minden elvárásra azonnal reagál. Így lehetséges, hogy Budapesten óránkénti kiszállítást vállalnak, de minden megrendelt termék a rendelés időpontjától és a szállítási címtől függően már aznap vagy másnap reggel kiszállításra kerül.

 

Partnerei kiszolgálását három fő alappillér szerint végzi:

 • kiváló minőség
 • kedvező ár
 • magas színvonalú kiszolgálás

 

A folyamatosan bővülő igényeknek megfelelni a logisztikai folyamatok optimalizálásával lehet. A pontos és precíz kiszolgálás érdekében a logisztikai, raktározási folyamatok automatizálása mellett döntöttek, mely a Láng Kft. esetében mindennapi jelenleg is minden órás kihívást jelent.

 

A csepeli telephely központi raktárában több, mint százezer különböző cikkszámból végzik a komissiózást, egy hatalmas négyszintes galériáról, így valóban olyan automata-rendszerre volt szükség, ahol a pontosság mellett a folyamatok sebességét is növelni lehet. Figyelembe véve, hogy a különböző szinteken a kikomissiózott terméket a talajszinten csomagolják, különösen nagy figyelmet kellett szentelni az optimális és hatékony logisztikának is a folyamat megtervezésekor. A rendszer segítségével nemcsak az anyagmozgatás lett automatizálva, hanem a csomagolás előkészítéséhez a szortírozás is.

 

anyagmozgatás

Automata kisáruraktár

 

Már a kis-és középvállalkozások számára is elérhetővé vált a raktári folyamatok automatizálása. Ezáltal lehetőség nyílt, a gyorsabb, pontosabb, hatékonyabb logisztikai folyamatokra, növelve a kiszolgálás minőségét.

 

Igény szerint egyénre szabva

 

A dobozos automata raktári megoldással a tároláson túl a komissiózás is automatizálhatóvá válik, csökkentve az erre fordított időt, mégis növelve annak hatékonyságát. Az automata raktár integrált raktárirányítási – és anyagáramlási rendszere teljes egészében partnereink igényeire szabható. Mindemellett többek között egyedi leltárfunkciókkal, intelligens ki és betárolási folyamatokkal, személyre szabott riportokkal, vagy ABC analízis szerinti tárolótér-optimalizációval is felruházható a rendszer, attól függően, mely elvárásoknak kell eleget tennie.

 

 Kimagasló hatékonyság

 

A moduláris felépítés egyszerű rendszert képez, a standardizált alkatrészek egymással könnyen konfigurálhatók, tervezési, szállítási és installálási ideje töredéke más, hasonló rendszerekéhez.

 

A nagy sebességű rakodógépek (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség) kimagasló hatékonysággal képes dupla teherfelvevős rendszereket elérni, azaz egy rakodógépen két teherfelvevő képes ellátni a be- és kitárolási folyamatokat.

 

Mindezek mellett fontos érv, hogy a kiváló minőségű alapanyagok, és a beépülő alkatrészek ellenére is kimagaslóan jó áron elérhető ez az automatizált rendszer, így annak megtérülése gyors, hatékonysága pedig vitathatatlan.

 

A raktári automatizálás előnyei:

 

– az automatizált folyamatok teljesen nyomon követhetővé válnak.

– akár 40-60% helymegtakarítás;

–  használatával akár 60% emberi erőforrás megtakarítás is elérhető;

–  akár 100% szedési sebesség és/vagy tételszám növekedés (3 m/s gyorsulás mellett 5m/s haladási sebesség);

–  a szoftveres háttér teljes egészében a partner igényeire szabható;

– rendkívül alacsony üzemeltetési költség

 

A moduláris felépítésnek köszönhetően könnyen automatizálható és a partnereink igényeire szabható az anyagmozgatási- vagy szortírozási folyamatok megoldásának összessége. Így a célállomásra a kikomissiózott árut az általunk felépített automata raktárból szállítópályákon juttatjuk el.

 

Megbízhatóság, karbantartás, azonnali rendelkezésre állás

 

Az automata raktárak esetén kifejezetten fontos a folyamatos működés elve. Ezt szem előtt tartva a Magyar karbantartó csapatunknak köszönhetően a hét minden napján 24 órában a lehető leggyorsabban képesek vagyunk megoldani a felmerülő karbantartási igényeket.

 

Állványrendszerek felülvizsgálatának szükségessége és folyamata

Az állványrendszerek felülvizsgálatát minden esetben 12 havi perióduson belül kell elvégezni. A felülvizsgálati időintervallum nem haladhatja meg az egy évet, hiszen ezen felülvizsgálatok megléte nem csak előírás, de a biztonságos és optimális munkafolyamatokhoz nélkülözhetetlen.

 

Miért szükséges az állványrendszerek vizsgálata?

 

Az állványrendszerek használatba vételekor az üzembe helyezés során a szállítók átadják az állványok használatához szükséges használati útmutatót, amelyben a felhasználó megtalálja a rakatok elhelyezésének, betárolásának helyen alkalmazását.

 

Az állványokon minden esetben rajta vannak az adattáblák, amelyeken fel vannak tüntetve azok az adatok, amelyekre az állványrendszer tervezve lett, és amire a használat során fokozottan ügyelni kell.

 

A raktárak és üzemek működése során, a legnagyobb odafigyelés mellett is előfordul, hogy a raktárban használt targonca nekiütközik az állványrendszernek. Ennek hatására sérülhet az erre az esetre felszerelt oszlop, vagy keretvédő, de maga az állvány oszlop is elcsavarodhat deformálódhat, ugyan így az oszlopokat összekötő c-profilok, és a rakatokat tartó gerendák, vagy hossztartók is.

 

A sérülés nem csak esztétikai hiba!

 

Az állvány sérülése, deformálódása megváltoztatja a rendszer tervezett statikai teherbírását!

 

Vannak egyértelmű szemmel jól látható sérülések, amelyekről a felhasználó is rögtön tudja, hogy az állványt nem szabad tovább használni, de vannak olyanok is, amelyekre egy szakember mondja meg, hogy azt azonnal cserélni kell (és a sérült állványt azonnal üzemen kívül kell helyezni) vagy mely sérülésekkel lehet megvárni az ütemezett karbantartást.

 

Van, amikor az állvány elemeinek sérülésének kijavításáról azonnal gondoskodni kell, az állvány minél gyorsabb újra használhatóságához, vagy a balesetveszélyes helyzet megszüntetéséhez; ilyenkor eseti állvány javításról beszélünk. Ezzel szemben az éves ütemezett állványfelülvizsgálat, a teljes állványrendszer állapotára, használatára vonatkozik, erről ad teljes képet.

 

De nézzük, hogyan működik:

 

Az ellenőrzéseket minden esetben szakember végzi, mint már említettük, nem több, mint 12 havi periódussal. Igény esetén az állványrendszerek felülvizsgálata között eltelhet ennél kevesebb idő is, de egy éven belül mindenképp meg kell történnie.

 

Minden esetben a személyes konzultációt követően, árajánlatot adunk ki. Amennyiben ez elfogadásra kerül a szakértő kollégánk az előre egyetetett időpontban a helyszínen elvégzi a felülvizsgálatot. Ennek időtartama a raktár méretétől (terület és magasság) függően lehet pár órás vagy akár több napos folyamat. Amennyiben az állványok le vannak ürítve, úgy a sérüléseket könnyebben észre lehet venni. Így ez utóbbit célszerű a vizsgálat megkezdése előtt elvégezni, hogy minden sérülést láthasson a felülvizsgálatot végző személy.

 

A helyszínen készült felmérés alapján elkészítjük az állványvizsgálati jegyzőkönyvet, amely tartalmazza az állványvizsgálat során feltárt állvány sérüléseket, a sérülések fokozatait, a használati hiányosságokat. Az állványvizsgálat után a feltárt állványsérülések javítására is adunk ajánlatot, amely alapján a felhasználó intézkedni tud a raktár, illetve állványrendszer biztonságos működtetéséhez szükséges javítások elvégzéséről.

 

Az állvány felülvizsgálat során elvégzett tevékenységek:

 • Az állványrendszerek látható deformációinak, sérüléseinek, hiányzó elemeinek dokumentálása a már meglévő rendszerek esetén.
 • Az adattáblán szereplő rakat teherbírások betartásának ellenőrzése.
 • A rakatok megfelelő betárolásának ellenőrzése.
 • EPH meglétének szemrevételezéssel történő ellenőrzésére.
 • A felmérés alapján jegyzőkönyv készítése, a sérülések dokumentálása pozíciók szerint.
 • A sérülésekről fotót készítünk és mellékletként csatoljuk a jegyzőkönyvhöz.
 • A felmérés és a jegyzőkönyv alapján árajánlat készítése a sérülések javítására, esetleges elemek pótlására, és szerelésére.

 

A vizsgálat nem terjed ki:

 • az előző karbantartások, egyéb változtatások biztonságtechnikájára;
 • tűzvédelmi előírások és szabványok követelményeinek vizsgálatára;
 • villamos biztonságtechnika előírások vizsgálatára.

 

Alkalmazott szabvány:

 

Az állványvizsgálatot minden esetben az MSZ EN 15635 számú szabványban leírtak szerint végezzük el.

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve és minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

 

Alkalmazási terület:

 

Ez a szabvány meghatározza az alkalmazandó állványszerkezet telepítési és üzemeltetési követelményeket valamennyi típusú, acéltagokból gyártott, állítható gerendájú rakodólapos állványrendszerhez, melyet egységrakományok tárolására szántak, és túlnyomóan statikus terhelésnek van kitéve. Ezek mindegyike minimalizálja a veszélyes üzemeltetés vagy a szerkezet sérülésének kockázatát és ezek következményeit.

 

Bővítsd a raktárad pályázattal

A napokban jelent meg a mikro, – kis – és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása, a GINOP 1.2.8-20 pályázati kiírás alatt.

 

Így lehetőség van pályázat útján a raktár kapacitásának, eszközeinek megújítására, bővítésére, új infrastruktúra kialakítására, ami hozzájárul a még optimálisabb és eredményesebb logisztikai folyamatokhoz. De lehetőséget teremt arra is, hogy az eszközökön túl a telephelyet, vagy raktárat is bővítsünk.

 

Önállóan támogatható tevékenységek tárgykörébe esett

az új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, mely kifejezetten alkalmas arra, hogy a legújabb, vagy a logisztikai folyamatokat elősegítve a leghatékonyabb eszközparkot szerezhessük be.

 

Most megtehetjük, hiszen nyertes pályázatok esetében a támogatás összege:

− minimum 5.000.000 Ft – maximum 153.500.000 Ft, összesen pedig 33,3 milliárd Ft

áll rendelkezésre.

 

Annál is inkább érdemes szem előtt tartani a pályázati lehetőséget, hiszen a támogatás mértéke, formája az összes elszámolható költség 70%-a. Visszatérítendő támogatás, mely adott feltételek mentén vissza nem térítendővé alakul.

 

Az SR-LOGISTIC RAKTÁRTECHNIKA segít

 

Ahhoz, hogy biztosan a raktárad, a területed egészére, a leghatékonyabb eszközöket szerezhesd be, kérd szakértői segítségünket. Megismerve a logisztikai folyamatokat, olyan eredményes megoldásokkal tudunk szolgálni, melyek folyamatosan segítenek abban, hogy a lehető leghatékonyabb legyen a logisztikai folyamat, hozzájárulva ezzel a nagyobb, és gyorsabb teljesítményhez.

 

Partnereink számára immár 15 éve nyújtunk a logisztika és raktározás-technika területén teljeskörű szolgáltatást, egészen a felméréstől a kulcsrakész átadásig.

 

A logisztikai igényekhez mérten valósítjuk meg az elképzeléseket, a felmérést követően a felmerülő problémák és feladatok optimális és hatékony megoldásához nyújtunk egységes segítséget.

 

Célunk, minden partnerünk esetében, hogy bármely felmerülő igényt a maximális minőségben valósítsunk meg és adhassunk át annak érdekében, hogy zökkenőmentesen vehessenek részt a folyton változó piaci verseny szereplőjeként.

 

 

Pályázat benyújtása előreláthatólag 2020. május 29. 9:00-tól 2020. november 2. 12:00 óráig

Üzemekbe rugalmas ütközésvédelmet? Mutatjuk, miért jó döntés.

„A beruházások során egyre inkább előtérbe helyezik a rugalmas ütközésvédőket a fém ütközésvédőkkel szemben. Ha rugalmas ütközésvédőt választ a beruházó, akkor ma már nemcsak az állványrendszereket, hanem speciálisan erre a célra kialakított fal-védelmet, oszlopvédelmet, gyalogosvédő korlátokat is lehet telepíteni az üzemben, és ezzel egy egységes, biztonságos és szép munkakörnyezetet tudnak kialakítani.” – olvashatjuk a Transpack-ban megjelent ismertetőben.

A még hezitálók továbbá meggyőző érveket olvashatnak arról, hogy rövid és hosszútávon is rendkívül költséghatékony a használata, annál is inkább, hiszen az esetleges nekiverődések egy idő után hatalmas károkat és anyagi kiadásokat eredményezhetnek, melyek egyszeri beruházással, a rugalmas ütközésvédelem kialakításával megszüntethetők.

 

Szemben a fém ütközésvédőkkel, a rugalmas elnyeli az ütközés mértékét, így sem a kocsi állomány (gépkocsi, targonca, komissiózós kocsi) nem sérül, és sérülésmentes marad a rugalmas ütközésvédő is. Így ennek állapota hosszú időn keresztül kifogástalan marad. Anyagában színezett, így sem a kopástól, sem a sérülések meglátszódásától nem kell tartanunk.

 

De beszéljen most helyettünk a Transpack-os ismertető (klikk a képre):

 

transpack

Ismerd meg a hagyományos raklapos állvány előnyeit

Több éves tapasztalatunk alapján azt látjuk, hogy a hagyományos raklapos állvány a raktározás és logisztikai folyamatokban még mindig töretlenül keresett megoldás. Nem véletlen, hiszen nem csak kényelmes, de az optimális és hatékony raktározást is lehetővé teszi.

 

A hagyományos raklapos állvány egy olyan tároló rendszer, mely alkalmazható majdnem minden teherféleséghez, mind tömeg, mind térfogat tekintetében.

 

Ahhoz, hogy elkezdhessük a tervezését, az alábbi válaszokat mindenképp tudnunk kell:

· a jelenlegi és későbbi (tervezhető) rakatok súlya,

· a villás targoncák típusa, közlekedési folyosók mérete,

· valamint a raktár helységének méretei, és belső kialakítása (oszlopok, tűzvédelem, légtechnika, átjárók, kapuk)

· a megtervezett logisztikai folyamat

 

A hagyományos raklapos állvány kialakításánál ezeket az elsődleges szempontokat vesszük számításba, hiszen a hagyományos raklapos állvány legfontosabb tulajdonsága, hogy minden oldalról könnyen megközelíthető, elősegítve ezzel a kézi összeszedést és a targoncák, valamint a komissiózó(s) kocsik közlekedését.

hagyományos raklapos állvány hagyományos raklapos állvány

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításának egyik kulcsa a munkafolyosó átjárhatósága.

 

A tervezés során fontos, a jó és optimális kialakítás, hogy a használat során semmiképp ne váljon zsúfolttá a raktár, mert ez balesetveszélyes, másrészt kezelhetetlenné válhat a raktári folyamatok működtetése. A jó raktári kialakítás megtervezése egyszeri feladat, de utána hosszú évekre, évtizedekre kiszolgálja a megrendelőt.

 

A hagyományos raklapos állványrendszer kialakításánál a munkafolyosó állványok közötti mérete és az állványok magassága függ az alkalmazott villás targoncák típusától és azok emelőszerkezeti jellemzőitől. Továbbá függ a raklap méretétől, annak súlyától és a raktárépület belmagasságától.

 

A hagyományos raklapos állvány nem véletlenül a legáltalánosabb polcrendszer.

 

Egyrészt az egyes rakatokhoz történő közvetlent hozzáférést biztosítja, másrészt kialakításából adódóan, ha változik a rakatok mérete, súlya, tároló szintek száma, mérete. A raklapos állvány polcrendszere szabadon állítható; könnyűszerrel növelhető, csökkenthető, vagy átépíthető. Szabadon kombinálható bármely polcos felülettel, így lehetőség nyílik az áruk a kézi kigyűjtésére is.

 

Bármilyen változás történik a raktár életében, a hagyományos raklapos állványrendszert nem kell cserélni vagy újat terveztetni, elegendő csak átszereltetni a polcokat a megfelelő méretre, és folytatódhat a raktározás tovább.

 

Az állványrendszerek felületét kezelik, ennek megfelelően lehet különböző hőmérsékleten és raktározási körülmények között használni:

· Ezek az állványrendszerek megfelelő kezelés esetén kültéren is hosszútávon használhatók.

· A hagyományos raklapos állványrendszert nem csak az általános raktározási hőmérsékleten, de hűtőházakban, -18 Celsius fokon is biztonságban használják.

Rugalmas kontra fém ütközésvédő

Amikor ütközésvédelemre gondolunk, egy dolgot biztosan szem előtt tartunk, az pedig nem más, mint a biztonság. Hiszen akár állvány, oszlop, fal, géppark, vagy gyalogosvédelemben gondolkodunk, a legfontosabb szempont, hogy biztonságban tudjunk mindent. Míg korábban teret hódított a fém ütközésvédő, ma már egyre elterjedtebb a rugalmas ütközésvédelem. Alábbi cikkünk segít összehasonlítani őket, mind a biztonság, mind pedig a tartósság szemszögéből.

 

A rugalmas ütközésvédő eszközök előnyei – válassz könnyedén:

 

Az ütközés pillanatában az energiaelnyelő pufferzónás kialakításuknak köszönhetően képesek elnyelni az ütközés mértékét, ezáltal teljes mértékben csillapítják az ütközés mértékét. Szemben a fém ütközésvédővel, mely rideg, kemény anyagminőségének köszönhetően nem nyeli el az ütközést, annak mértékét kölcsönhatásban továbbítja a neki ütközött targoncának, vagy komissiózós kocsinak, így azok az ütközés során sérülhetnek, hibásodhatnak az ütközés mértékétől függően.

 

A rugalmas ütközésvédők kis súlyúak, így könnyű a szállításuk és a szerelésük. A raktár költözésekor nem igényelnek plusz feladatot, hiszen könnyen „költöztethetők”. Szemben a fém ütközésvédőkkel, melyeknek súlya nagyobb, így szállításuk és szerelésük is sokkal nagyobb feladatot igényel.

 

A rugalmas ütközésvédők minden esetben bevizsgált, tanúsítvánnyal rendelkező termékek.

 

Ütközés során a rugalmas ütközésvédőkkel nem keletkezik sérülés sem a targoncában, sem az anyagmozgató eszközökön, valamint külön hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy a rugalmas ütközésvédők is visszanyerik eredeti formájukat. Szemben a fém ütközésvédő eszközökkel, melyek az ütközés során deformálódnak, hiszen minden ütközésnek megmarad a nyoma.

ütközésvédő

Az állványoszlop védelmére használt rugalmas ütközésvédő eszközöket nem kell fúrni, vagy az oszlophoz csavarozni, szerelésük egyszerű, áttelepítésük, felrakásuk szintén nem igényel szaktudást.

 

A rugalmas ütközésvédelem anyaga időtálló, nem igényel festést, hiszen anyagában színezett. Anyagminősége lehetővé teszi, hogy sem az ütközés pillanatában fellépő sérülés, sem pedig az idő által okozott öregedés ne látszódjon meg rajta. Színe minden esetben figyelemfelkeltő, hogy messziről is láthatóvá váljon. Szemben a fém ütközésvédelemmel, amely könnyen karcolódik, ütődik és korrodál. Így ennek karbantartása bizonyos időközönként időt, pénzt és energiát kíván.

 

A rugalmas ütközésvédők elemei élelmiszeripari gyárakban, üzemekben is használhatók. Mindemellett könnyen lemoshatók, tisztíthatók, igény szerint fertőtleníthetők, a legtöbb tisztító és fertőtlenítőszerrel. Nedves környezetben sem korrodálódik, így a nedves, párás légkör sem árthat neki. A rugalmas ütközésvédelem használatakor nem kell tartanunk sem a korrodálódástól, sem a festék leverődésétől (hiszen anyagában színezett) és a penészedére hajlamos légkör sem árthat. Épp ezért folyamatosan és biztonságosan használható. Szemben a fém ütközésvédőkkel, melyeknek felületkezelése számtalan esetben nem teszi lehetővé, hogy élelmiszer gyárakban felhasználhatóvá váljon.

 

A rugalmas ütközésvédők magas hőmérséklet tartományban is használhatók: -40 – + 30 Celsius között. A hőmérséklet az anyagban nem hagy nyomot, nem károsítja azt. Szemben a fém ütközésvédő eszközökkel, melyek sem a magas, sem pedig az alacsony hőmérsékletet nem tolerálják.

 

UV stabil, nem korrodál, kültéren is alkalmazható.

 

Ha a gyalogos nekimegy, ő sem sérül.

Pallet Shuttle raklapos állvány rendszer, az automatikus megoldás

A Pallet Shuttle félautomata rendszere a nagy sűrűségű, tömör tárolást teszi lehetővé. Kialakításában nagyon hasonlít a be – és átjárható raklapos állványra, azzal a különbséggel, hogy a sorokban nem targonca közlekedik, hanem az áru átmozgató „Shuttle” kocsi, mely távirányító segítségével kiemeli a sorok közül azt az árut, amelyre szükségünk van. A Shuttle kocsi teherbírása akár 1,5 tonna is lehet, így lehetővé válik a nehéz súlyok átmozgatására is.

Felhasználását olyan állványrendszereken ajánljuk, ahol azonos méretű termékek vannak, és a be- és átjárható raktáraknál gyorsabb árumozgásra van szükség.

Ennek egyik nagy előnye, hogy kiküszöböli a sorok között a targoncás forgalmat, megakadályozva ezzel a szokásos forgalom adta emberi hibákat és koccanásokat, valamint a termékmozgatás időfaktora is gyorsabbá, pontosabbá válik; ezáltal lehetővé téve az optimális és hatékony munkavégzést.

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával ugyanis feleslegessé válik a targonca sorok közötti be és áthajtása, hiszen ezt használva az áru utazik a targoncához és nem fordítva. Az állványrendszerhez általában két Shuttle kocsi tartozik, de a raktározási folyamat ismeretében a tetszőleges készletezés is bármikor megvalósítható.

pallet shuttle

A görgős és bejárható állványok sokkal hatékonyabb alternatívája a Pallet Shuttle állványrendszer, hiszen a rendszer működtethető FIFO és LIFO elven is, így akár étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is üzemeltethető.

 

A Pallet Shuttle raklapos állványrendszer előnyei:

Idő- és költségmegtakarítás

Kevesebb targoncahasználatot igényel, gyorsabb az automatizált áru átmozgatás, megszűnik a téves árukiválasztás

Alacsonyabbá válik a sérülések kockázata

Azzal, hogy a targoncát kivonjuk a sorok közötti forgalomból, mind a targoncák, mind pedig a gyalogos forgalom kockázata alacsonyabb rizikófaktorral működik majd, a fal, oszlop és géppark védelme pedig megsokszorozódik. Ezáltal lehetővé válik, hogy a szervizelésre, javításra, karbantartási munkálatokra fordított időt a hatékony termelésre, vagy logisztikára fordíthassuk.

Automata rendszerének köszönhetően gyors, pontos és megbízható

A félautomata Shuttle kocsi automatikusan hozza, viszi a raklapokat, átmozgatja az árut és szállítja azokat a targoncához, így a távirányító segítségével nincs téves árukiemelés, gyorsabb és hatékonyabb megoldást kínál. Bármilyen típusú targonca esetében képes az átadásra, így a már meglévők cseréje nem válik szükségessé.

A Pallet Shuttle sűrűbb, tömörebb tárolást tesz lehetővé

A Pallet Shuttle állványrendszernek köszönhetően az áruk közötti réstávolság nem opció, így a készletek szorosan illeszkedve tárolhatók egymás mellett, hiszen többé nem szükséges a targonca villájára hagyatkozni. A réstávolság megszűnésével az állványokon sokkal több áru fér el, könnyebbé és optimálissá válik a raktározás. A raktározási kapacitás a Pallet Shuttle raklapos állványrendszer használatával több, mint a duplája is lehet, szemben a hagyományos raklapállványokkal.

Működési hőmérséklet: 0°C és +45°C között / BZ: -1°C és -30°C között

Ennek köszönhetően mind étel és italgyártó, esetleg húsfeldolgozó raktárakban is kockázat nélkül üzemeltethető.

 

Különböző kivitelei igazodnak az egyedi raklapméterekhez is.