IPAR NAPJAI – Mi is ott leszünk

Nincs annál felemelőbb, mint végre ismét együtt lenni, inspirálódni és találkozni régi és új kiállítókkal. Minden cég életében, legyen az világmárka vagy kisvállalkozás meghatározó pillanat egy-egy ilyen lehetőség. Így számunkra is hatalmas öröm, hogy itt lehetünk majd.  

 

Végre ismét találkozhatunk és megmutathatjuk magunkat a hazai világmárkákkal, piacvezetőkkel, kis-és középvállalkozásokkal együtt az IPAR NAPJAI Kiállítás keretein belül.

 

A számtalan innovációnk közül örömmel visszük és mutatjuk be a legjelentősebbeket és örömmel látjuk majd az ipar és kereskedelem egyéb kiállítóit.

 

A kiálltás helyszíne a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi Kiállítási Központ, ahol az SR-LOGISTIC Raktártechnika is képviselteti magát.

 

Virtuális kiállítás

 

A kiállítás újszerűsége, hogy aki fizikailag nem tud vagy a vírus miatt nem kívánja látogatni az IPAR NAPJAI kiállítást, az virtuálisan is megteheti a kiállítás egésze alatt október 19-22 között.

Indul a webshop, izgatottan várjuk

Eleget téve a vásárlói kéréseknek és az egyre növekvő igényeknek, létrehoztuk a webshopunkat, melyet ITT ér el: https://webshop.sr-logistic.hu/

 

A webshopban végre lehetőség nyílik, hogy a lakossági, profi és félprofi igényeket is kielégítsük, legyen szó akár egy garázsról, egy kisebb műhelyről, vagy az AR Shelving polcok esetében egy iroda berendezéséről.

 

A shopban számtalan kismennyiségben is rendelhető raktárkiegészítő termék is megtalálható, így a vevőszolgálat ezentúl egy-két darabot is ki tud szolgálni.

 

Természetesen továbbra is főprofilunk a raktárak teljes működési igényének kiszolgálása, így amennyiben ilyen érdeklődés, ajánlatkérés érkezik, továbbra is maximális körültekintéssel és a már megszokott profizmussal állunk rendelkezésükre.

 

Raktártermékeink a webshopban ötvözik a magas minőséget, precizitást és szakértelmet, mely minden kis és nagyüzemi berendezést lehetővé tesz.

A kis projekttől a hatalmasig

 

Számunkra minden vásárló különösen fontos, az igényeket folyamatosan figyelve építettük ki a webshop ajánlatát, mely folyamatosan bővül. Így már megvásárolható nálunk kiskereskedelmi mennyiségben, akár egy-két darabban a rugalmas ütközésvédő, karos és raklapos állvány, szállítókocsik vagy AR Shelving polcrendszerek is.

Ahány igény, annyiféle megoldás

 

Végre lehetőség van minden raktár, üzem, vagy otthoni használatra vásárolni. Így elég csak összegyűjteni a szükséges termékeket, és a szokásos módon elindítani a vásárlást.

 

Amennyiben valamely termékből többet, vagy tervezést igénylően szeretne vásárolni, továbbra is állunk rendelkezésére. Adja le igényeit, elképzeléseit ajánlatkérés formájában és szakembereink felveszik Önnel a kapcsolatot.

Hiszen minden elképzelés fontos a számunkra.

Optimális és hatékony megoldás a Storeganizer, a gördíthető függő polc

Minden raktár és logisztikai folyamatokat végző vállalat érzi, az elmúlt hónapok rendkívül összetett munkafolyamatokat követelnek meg. Ez pedig bőven túlmutat azon, amit eddig maximális hatékonyságnak hittünk, vagy mutattak a statisztikai mutatók. Épp ezért jelen pillanatban és a jövőt előrevetítve is egyre fontosabbá vált, hogy a raktár minden négyzetmétere valóban hatékonyan legyen kihasználva, előtérbe helyezve a helytakarékosságot. Ezt optimalizálni hivatott a Storeganizer, avagy a gördíthető függő polc, mely függőlegesen egymásra rakott, többsoros, tároló zsebek elvén képes minimalizálni a négyzetméterenkénti raktározás lehetőségét, kiváló minőségben.

 

A slim fit gördíthető függő polc alapú raktározási megoldás, amelyet a meglévő raklapos állványba építhetünk, tökéletes megoldást kínál a tároló tér költséghatékony optimalizálására. Átlagosan, a közlekedési idő 42%-kal csökkenthető, ami a rendelések összekészítésének hatékonyságát 26%-kal növeli.

 

A Storeganizer kialakítása során akár a kézi raktározás is időtakarékossá válik, megkönnyítve a mindenki számára fontos optimális munkafolyamatok megteremtését, hiszen tartós, rugalmas borításból készült zsebeit úgy alkották meg, hogy az azokban elhelyezett áru minden esetben könnyen hozzáférhető legyen

 

A slim fit gördíthető függő polcos raktározás használatához nincs szükség a raktár áttervezésére, hiszen a már beépített, meglévő elemekbe is beilleszthető, ezáltal lehetővé téve a raktározás folyamatát, átláthatóságát és azonnali használhatóságát,

 

Bármely iparághoz könnyen alkalmazkodik a gördíthető függő polc, így használata mindenki számára ajánlott.

 

Használata során a közlekedési idő átlagosan 42%-kal csökken, a különféle rendelések összekészítésének hatékonyságát pedig 26%-kal növeli.

 

 

Az esetleg időközben felmerülő logisztikai hézagokat is könnyen át lehet vészelni általuk, hiszen könnyedén áthelyezhetők, mindemellett megnöveli a keresés-találás idő hatékonyságát is

 

A kézi összekészítés egyik nagy kedvence, hiszen könnyen átlátható, a meglévő rendszerbe pillanatok alatt beilleszthető, és hatékonysága nem megkérdőjelezhető.

 

Mindemellett 10 év garanciát biztosítunk a Storeganizer – gördíthető függő polcra. Mert ügyfeleink mellett mi is hiszünk benne.

Biztonság magas fokon! Használj biztonsági kerítést.

Bármely munkaállomás balesetmentessé és biztonságossá tehető, ha gépvédő rácsokat és biztonsági kerítést használunk. A raktárokon, -egyéb területeken belül számtalan automatizált berendezést és összeszerelő robotot alkalmaznak, így ezek és az ott dolgozó munkatársak védelme elsődleges feladat.

 

Épp ezért szükséges, hogy a kiemelt raktáron belüli területeket megfelelően biztonsági kerítéssel, ráccsal elhatároljuk. A biztonsági kerítés lehetővé teszi, hogy a gépeket, a gépekkel dolgozó munkatársakat teljes biztonságban, mindentől elzárt területen védhessük.

 

Ezzel egyrészt megelőzhetjük a személyi sérüléseket, és a géppark épségét, másrészt a kerítés jól látható, így valóban könnyebben elkerülhetők a nekiverődéses, koccanásos balesetek, melyek hosszú távon lassítják, majd lehetetlenné teszik az optimális munkavégzést.

 

 

Vagyonvédelem kerítéssel, ráccsal

 

A raktáron belül a különösen védendő termékek számára is ideális megoldás. Így csak az általunk kijelölt személyek férhetnek a lezárt területen belülre. Az elhatárolt raktárterületen sokan tárolnak a gyártásban szereplő alkatrészeket, vagy gyártáshibás, esetleg forgalomból visszakerült termékeket, de találkoztunk már olyannal is, aki az elzárt területet a veszélyes áruk (pl. robbanásveszélyes flakonok) elkülönítésére használta.

 

A biztonsági kerítéssel vagy ráccsal védett terület mind a raktározás, mint a műhelyek számára kifejezetten fontos. Védi a gépeket, a gépekkel dolgozó munkatársakat, így általa a munkahelyek biztonsági zónái valóban balesetmentessé tehetők.

 

biztonsági kerítés

Fémes munkabiztonság

 

A munkabiztonság, a dolgozók testi épségének megóvása különösen fontos. Épp ezért a gépvédő ráccsal, vagy a biztonsági kerítés használatával elválaszthatunk különböző munkaterületeket is. Ezek közül kialakíthatjuk a benyúlás elleni védelmet, a mozgó – forgó automata biztonsági területek elkerítését. De lehetőség nyílik arra is, hogy szintén csak a megfelelő személy számára (kezelő – vagy karbantartó részére) tesszük lehetővé a biztonsági ajtón keresztüli hozzáférést.

 

A biztonsági kerítés lehetséges kombinációja végtelen.

 

Összeállítása csak attól függ, hogy a géppark, az elzárandó terület számára mi a legmegfelelőbb. A kerítés részei elemekből állnak, így hosszúságuk és magasságuk bármikor változtatható.

 

Ahhoz, hogy valóban a legbiztonságosabb és az előírásoknak is megfelelő kerítés védje a munkatársak és a gépek épségét, érdemes megtervezni a kerítést, hogy az minden körülmények között valódi és teljes védelmet nyújtson!

 

A gépvédő rács és biztonsági kerítés számtalan előnnyel rendelkezik:

 

 • Elemes rendszer, így képes alkalmazkodni a legszélsőségesebb méretekhez is.
 • Anyaga epoxi poliészter, porfestékkel bevonva, nem korrodál, így bármilyen időjárási anomáliában használható, nem rozsdásodik, nincs szükség a későbbiekben után festésre, vagy egyéb felületi kezelésre.
 • A panelek felcserélhetők hálós, vagy átlátszatlan változatra.
 • Igazítása, bővítése egyszerű, költözésnél magunkkal vihető és ismét hasznosítható.

 

Mind a logisztikai, gyártó, termelői, raktározó vagy szolgáltatást nyújtó vállalkozások gyakorta alkalmaznak biztonsági kerítéseket a tárolási vagy gyártási technológiájuk részeként. A biztonsági kerítés elsődleges célja, hogy a raktározandó árut biztonságosan tárolhassuk, akár a raktárban dolgozókkal szemben is. A biztonsági kerítés használata minden esetben növeli a biztonságot és csökkenti a balesetveszélyt.

Új dimenziók a polcrendszer történetében: AR-Shelving

Európa számtalan országában már teret hódított és végre nálunk is elérhető az AR-Shelving testreszabható, moduláris polcrendszer, mely könnyű összeszerelhetősége, nagy teherbírása miatt pillanatok alatt nélkülözhetetlen darab lett mind a professzionális, mind a háztartási felhasználók körében.

 

Külön öröm számunkra, hogy az AR-Shelving kizárólag nálunk kapható majd, hamarosan elérhetővé válik a webshopunkban. 

AR-Shelving

Stílusos és esztétikus polcrendszer

 

A helykihasználás nem csupán a nagy raktárakban, logisztikai központokban jelent nehézséget, de az irodákban, üzletekben vagy épp otthon is számtalanszor megjelenik.

 

Az AR-Shelving felismerve a problémát, olyan polcrendszereket alkotott meg, melyek csavar nélkül, könnyen, egyetlen mozdulattal összeszerelhetők, és egyetlen dolog, ami szükséges a végeredmény eléréséhez, nem más, mint egy gumikalapács.

 

Az AR-Shelving fémpolcrendszer egymásba illeszthető elemeinek segítségével a polcok magassága bármikor állítható, de a rendszer szélessége is tetszés szerint bővíthető.

 

Az AR-Shelving fém polcrendszerek magassága, szélessége változtatható.

 

Kérhetjük fémrácsos vagy forgácslapos polcokkal, számtalan színben. A polcrendszer színei nem kopnak, ellenálló, kopásálló festékének köszönhetően nem igényel javítást, vagy újra festést, ezzel is hozzájárul a teljeskörű felhasználói élményhez.

 

A testreszabható moduláris polcokkal felszerelt polcrendszer anyaga nem korrodál, épp ezért bárhol felhasználható, hiszen nem károsodik sem a tűző napon, sem esőben, a szélsőséges időjárást is gond nélkül bírja.

 

A terhelhetőségi kapacitása akár 450 kilogramm is lehet polconként, egyenletesen eloszlatva.

 

Tervezd meg, illeszd össze és használd!

 

Az AR-Shelving összeszerelési ideje átlagosan 25 perc, felhasználási területei pedig a közületi boltoktól, az irodai felhasználáson keresztül az otthonunkig, vagy műhelyben, garázsban és raktárakban; széles skálán megvalósítható.

 

Színében, méretében és polcrendszerének minőségében alkalmazkodik az elvárásokhoz, így hosszútávon használható.

 

Jelen pillanatban 40 országban van kereskedelmi jelenléte az AR-Shelving polcrendszereknek és ez a szám folyamatos növekedést mutat.

 

Nem véletlenül.

 

A magas minőséget ötvözi a ma divatos DIY (azaz készítsd el magad) irányzattal, hogy mindenki olyan polcrendszert tudhasson magának, amely nem csak megbízható, terhelhető, de minden elképzelés megvalósítható legyen általa. Polcon innen és túl, mind a kereskedelemben, mind ipari szintű felhasználásban.

 

Amennyiben szeretnél bővebb tájékoztatást a polcrendszerről, vagy egyéb termékeink, szolgáltatásaink keltették fel a figyelmed, keress minket bizalommal.

Hamarosan újra várható a pályázat, siess, ne maradj le róla

 

HIPA pályázat a koronavírus miatt nehéz helyzetbe kerülő vállalkozások számára

 

A pályázattal az 50 fős cégek beruházását támogatják, 1 éves megvalósítási és fenntartási időszakban, amely 2021 szeptember végéig tart. A pályázatban 50%-os intenzitással lehet maximum 800.000 EUR támogatáshoz jutni. A rendkívül kedvező feltételeket a budapesti régióban is biztosítják, mindezt úgy, hogy nincs szükség előzetes árajánlat benyújtására sem.

 

Bár a pályázat pillanatnyilag forráshiány miatt felfüggesztésre került, várhatóan szeptember elején kiegészítik  és újra megnyitják a pályázatot

 

Nem kell nagy jóslatokba bocsátkoznunk, hogy lássuk, a keret várhatóan 4-5 nap alatt be is telik majd.

 

A versenyképesség növelő támogatás célja

 

A pályázat útján elnyerhető támogatás célja, hogy a feldolgozó és gyártóipari, valamint a szolgáltató szektorban működő közép – és nagyvállalatok számára segítséget nyújtson a koronavírus-járvány kitörése által nehéz helyzetbe kerülő bevétel kieséseik és likviditási problémáik leküzdésében.

 

A pályázat előleg formájában elérhető, vissza nem térítendő készpénztámogatás. A pályázaton indulók pozitív elbírálását követően az előleg összegét a jóváhagyást követően 1 hónapon belül kiutalja a HIPA a cég számára.

 

Feltételek:

 

 • A pályázat beadását megelőző 12 hónap átlagos statisztikai létszámának tartása;
 • 2018 és 2019 átlagos statisztikai létszáma 50 fő fölött legyen vagy az árbevétel és a mérlegfőősszeg legyen 10 millió EUR felett;
 • Beruházás lehet épület vásárlása vagy korszerűsítésé, telek, gép, szoftver beszerzése;
 • 25%-os árbevétel csökkenést kell kimutatni egy iparági és cégszintű COVID tanulmánnyal bármely hónapok összehasonlításával;
 • Ha mégsem valósulna meg a pályázat, akkor az el nem költött összeget vissza kell fizeni a jegybanki alapkamat duplájával ami jelenleg 0,6%;

 

Amennyiben szeretnél pályázni, a raktáradat, üzemedet fejleszteni, (akár a pályázattól függetlenül is) keress minket bizalommal.

Polcos állvány, irodai polcrendszer

Máig közkedvelt a felhasználók körében a könnyű és közepes súlyú termékek tárolására, archiválására kifejlesztett polcrendszer. A polcrendszer sokoldalú elemei és kiegészítői lehetővé teszik a sokoldalú felhasználást, legyen szó irodai polcrendszer, otthoni polc, vagy raktári polcos állvány felhasználásról.

 

A polcrendszer kialakításakor egy vagy többfolyosós közlekedő utak kialakítása is megoldható a gördülékeny tárolás és rakatolás érdekében, de a polcos galéria létrehozása is kivitelezhető. Könnyű mozdíthatóságának, hatékony helykihasználásának köszönhetően optimálisan használható számtalan termék, rakat tárolására, annál is inkább, hiszen a mindkét oldalról nyitott polcrendszer könnyen átlátható, így a rajta tárolt termékek könnyen hozzáférhetők.

 

Ahány elképzelés, annyi lehetőség

 

A csavarkötéses fém polcrendszer lyukasztott profilokból (oszlop) áll. Az állványrendszerben a polcokat csavarral rögzítik ​az oszlopokhoz, ezeket saroklemezekkel stabilizálják, így terhelhetősége eléri a 95-300 kg közötti súlyértéket is.

Tekintettel arra, hogy a polcos állvány terhelhetősége tág határok között mozog, a rendszer elemeiből nem csak alapállvány, de egyedi igény szerint mind egyedi szerkezet, vagy gördíthető állványrendszer is felépíthető.

 

Gyors, pontos, precíz és hatékony

 

A polcos állvány gyorsan össze – és szétszerelhető, bővíthető az épp felmerülő igények szerint, épp ezért irodai polcrendszer alkalmazása is nagyon közkedvelt archív és „élő” irat raktározása céljából.

 

A polcos állvány anyaga fém, a tárolásra használt felület lehet fém, faforgácslap, vagy teherviselő rács, így igény szerint kis vagy nagy teherbírású állványról beszélünk, melynek felállítására csupán néhány mozdulatra van szükség. Könnyű összeszerelhetősége és bővíthetősége révén számtalan felhasználást tesz lehetővé, mindezt költséghatékonyan, tartósan és biztonságosan.

 

Anyaga könnyen tisztítható, nem korrodálódik, így hosszú, szerkezetromlás nélküli időt szavatol, javítási és karbantartási munkák nélkül.

 

Egyedi igényeknek megfelelően, a polcrendszer tervezhető, hosszúságában és szélességében is bármikor növelhető, lehetővé téve ezáltal az optimális rakatolást és tárolást. 

 

Karos állvány a hosszú szálanyagok tárolására

Számtalan esetben találkozunk azzal a problémával, hogy nehézséget jelent a hosszú szálirányú anyagok, mint például gerenda, profilok, csövek vagy fűrészáruk tárolása. A karos állvány azonban ezen anyagok tárolására alkalmas rendszer, mely lehetővé teszi a raktározandó áruk manuális kezelését, az emelőszerkezetek (mobildaruk, darus tehergépkocsik, targoncák) mellett.

 

A karos állvány kiépítési mérete nagyban függ a raktározandó termékek paramétereitől, mind hosszúság, mind magasság tekintetében.

 

A karos állvány rendszer függőleges oszlopokból és – a stabilitás biztosítása érdekében – az alapi részen egy  vízszintes talpból áll.

 

Különböző hosszúságú karok kerülhetnek az oszlopra, amelyekre a teher helyezhető. A karok hossza, kialakítása igazodik a tárolandó rakat súlyához, méretéhez. Az oszlopok melegen-hengerelt, különböző hosszúságú fém gerendákból készülnek, amelyekhez a tartókarokat 50 milliméterenként, a terheléstől és kialakítástól függően kapcsolható vagy csavarozott módon rögzítik, így azokkal különböző tárolószint-magasság érhető el.

 

A karos állványrendszer főbb előnyei:

 

 • Egyszerű szerkezet és nagy teherbíró képesség jellemzi
 • Kitűnő mobilitást biztosít, hiszen az összes alkotóelem könnyen egymáshoz kapcsolható
 • Kialakítása lehetővé teszi a karos állványrendszer gyors és könnyű összeszerelését
 • Szükség szerint kialakítható egy- illetve kétoldalas karos állvány is.
 • Tökéletes megoldás szálanyagok, profilok, csövek, fűrészáru tárolására.
 • Igény szerint, lemezzel, ráccsal borított felület is kialakítható.
 • Kültéren is kiválóan alkalmazható, lemezborítással ellátható.
 • A kialakítás lehet horganyzott, vagy igény szerint festett kivitelű

 

Anyaga nem korrodál, így hosszútávú, kényelmes, felújítási költségektől mentes használatot biztosít.

 

A karos állvány egyik, mobil vázra is szerelhető rendszere a gördíthető változat.

 

A karos állvány a rendelkezésre álló tér kihasználásának érdekében mobil alvázra is szerelhető. A kerekekkel ellátott alvázakat motorok hajtják.

A mobil karos állványok hosszú áruk tárolására is alkalmasak, amelyek manuálisan mozgathatók villás targoncákkal vagy más emelőszerkezetekkel.

 

 • Jelentős helymegtakarítás érhető el a mobil alváznak köszönhetően.
 • Gyors és könnyű összeszerelhetőség, a mobil karos állvány alkatrészeinek kialakítása révén.
 • Az összes alkotóelem könnyen egymáshoz kapcsolható és kitűnő mobilitást biztosít.

 

Attól függően, hogy előre láthatóan mekkora rakatot kell bírnia a karos állványnak, kiépíthető a különböző teherbírású konfiguráció.

 

Az alkatrészeik kialakítása lehetővé teszi a gyors és könnyű összeszerelhetőséget, így a raktár esetleges költözése esetén is könnyen szét, majd összeszerelhető.

Ipari galéria, avagy tökéletes megoldás a raktár területének növelésére

 

A raktározás és logisztika területén állandóan felmerülő kérdés és feladat, hogy hogyan növeljük a raktár területét költözés nélkül.  Ahhoz, hogy készek legyünk megfelelni a folyamatosan változó piaci követelményeknek, és a raktározandó készletet kényelmesen, maximális hatékonysággal és logisztikával raktározhassuk, szükséges átgondolni a raktár területének növelését ipari galéria telepítésével.

 

A rakatok, a targoncák és komissiózás kocsik útvonala minden esetben úgy kerül kialakításra, hogy optimális begyűjtést és szállítást eredményezzen. Épp ezért az állványokat, közlekedő útvonalakat minden esetben a hatékonyságnak megfelelően alakítjuk ki. A raktár területének bővítésére épp ezért tökéletes megoldás, ha ezt pódium kiépítésével érjük el; kihasználva a légüres tér adta lehetőséget.

 

Az ipari galéria segítségével maximális kihasználtságot érhetsz el az eredeti raktárterületen belül.

 

a raktár belmagasságát kihasználva pódiummal kétszeresére, vagy háromszorosára is növelheted a raktárad hasznos alapterületét. Így elérhetővé válik, hogy az eddig kihasználatlan légüres teret beépítve olyan hasznos területeket hozzunk létre, melyek növelik a raktározás, logisztika hatékonyságát vagy épp komfortosabb munkafolyamatokat tesz lehetővé.

 

Az ipari galéria rács vagy pozdorja járófelülete számtalan felhasználást tesz lehetővé. Ennek kialakítása nagyban függ attól, milyen területen készülünk használni azt.

 

Az ipari galéria járófelületének teherbírása lehet 300, 500, de akár 1000kg/m2 is, így lehetővé válik, hogy bármilyen elképzelés megvalósítható legyen ezen a felületen. Szükség esetén a világítás beszerelését is elvégezzük, így az ipari galéria, annak kiépítése után teljes – körűen használható.

 

Számtalan lehetőség az ipari galériával

 

Az ipari galéria felhasználására számtalan lehetőség létezik. Vannak ügyfeleink, akik öltözőként, irodaként, raktárterületként használják a pódiumot, attól függően, mire van a hatékonyság vagy a komfort növelése érdekében a legnagyobb szükség. Mivel számtalan méretű galéria kiépítésére van lehetőség, akár egyedi elképzelések is megvalósíthatók általa.

A hely kihasználásától függően, igény szerint raklap átadót, szállítópályát vagy liftet is építhetünk, így valóban minden elképzelés megvalósítható pódium megépítésével.

 

Rácsos, csúszásmentes vagy sima járófelület?

 

A pódium felületeinek kiválasztását a teherbírás figyelembevétele mellett szintén az igényeidhez igazítjuk.

 

Az ipari galéria kiépítésekor a munkafolyamat megszakítás nélkül folytatódhat, és az alsó szinten lévő gépek elrendezését figyelembe véve, a pódium lábainak kiosztását ehhez igazítjuk.

 

Az összeszerelése gyors és könnyű, így attól sem kell tartani, hogy a bővítés megnehezíti a raktározás jelenlegi munkafolyamatait, hiszen nem időigényes.

 

Az tartószerkezet színe igény esetén igazodhat a vállalkozás arculatához.

 

Az ipari galéria, ami veled mehet, ha költözöl.

 

A pódium megannyi pozitív tulajdonsága mellett meg kell említenünk, hogy nem csak bővíthető a később felmerülő igények szerint, de számtalanszor szét, majd összeszerelhető. Így akár költözésről, akár a raktár bővítéséről legyen szó, bármely területen kiválóan alkalmazható, a belmagasság kihasználásának érdekében.

 

ipari galéria

 

Automatizált anyagmozgatás és szortírozás a Láng Kft-nél

Mi kell ahhoz, hogy a mai kiélezett piaci versenyben valaki ne csak az élvonalban, de folyamatos úttörőként is helyt álljon az autóalkatrész disztribúciós piacán? A kiélezett versenyhelyzetben ugyanis a Láng Kft. nem csak, hogy megtartja a jelenlegi magas színvonalat, de a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően követendő példa is.

 

Az LKQ csoport tagjaként nem csak a tempót diktálja, de folyamatosan bővülő termékpalettával, állandó kihívásokkal és folyamatos inspirációkkal tartja meg a versenyelőnyét.

 

Épp ezért volt különösen nagy öröm számunkra, hogy bennünket választottak annak érdekében, hogy teljes automata-rendszert tervezzünk és építsünk, mely automatizálja a galéria minden szintje és a csomagolópont közötti anyagmozgatást. Természetesen ügyelnünk kellett arra, hogy az általunk tervezett automata rendszer összeköttetésben álljon a Láng Kft. jelenlegi raktárkezelési-rendszerével, így ezek összhangjaként minden kikomissiózott termék a megfelelő csomagponthoz kerül.

 

A pontos és precíz logisztikai folyamatok itt is kifejezetten fontosak voltak

 

A Láng Kft. szinte minden elvárásra azonnal reagál. Így lehetséges, hogy Budapesten óránkénti kiszállítást vállalnak, de minden megrendelt termék a rendelés időpontjától és a szállítási címtől függően már aznap vagy másnap reggel kiszállításra kerül.

 

Partnerei kiszolgálását három fő alappillér szerint végzi:

 • kiváló minőség
 • kedvező ár
 • magas színvonalú kiszolgálás

 

A folyamatosan bővülő igényeknek megfelelni a logisztikai folyamatok optimalizálásával lehet. A pontos és precíz kiszolgálás érdekében a logisztikai, raktározási folyamatok automatizálása mellett döntöttek, mely a Láng Kft. esetében mindennapi jelenleg is minden órás kihívást jelent.

 

A csepeli telephely központi raktárában több, mint százezer különböző cikkszámból végzik a komissiózást, egy hatalmas négyszintes galériáról, így valóban olyan automata-rendszerre volt szükség, ahol a pontosság mellett a folyamatok sebességét is növelni lehet. Figyelembe véve, hogy a különböző szinteken a kikomissiózott terméket a talajszinten csomagolják, különösen nagy figyelmet kellett szentelni az optimális és hatékony logisztikának is a folyamat megtervezésekor. A rendszer segítségével nemcsak az anyagmozgatás lett automatizálva, hanem a csomagolás előkészítéséhez a szortírozás is.

 

anyagmozgatás